Menu
Klinkende zege Ajax Vrouwen

Klinkende zege Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond de uitwedstrijd bij Club Brugge met overtuigende cijfers gewonnen. De ploeg van Ed Engelkes zegevierde met 3-0. Ajax kende in Brugge een droomstart en kwam direct op voorsprong via Eshly Bakker. Vervolgens bleef het lang 0-1, maar in het laatste kwartier voerden nogmaals Bakker en Claudia van den Heiligenberg de score op.

Ajax kwam werkelijk uitstekend uit de startblokken. In de tweede minuut opende Bakker met een knap schot uit de draai de score. Ajax voerde ook in het restant van de eerste helft de regie, maar tot een uitbreiding van de score leidde het Amsterdamse overwicht niet. Dat kwam vooral omdat Ajax erg slordig in de eindfase was.

De kans van Desiree van Lunteren halverwege de eerste helft was exemplarisch. De middenveldster verscheen vrijstaand in het zestienmetergebied van Brugge, maar met een slechte aannames schakelde Van Lunteren zichzelf uit. De ijverige spelmaker van Ajax joeg nadrukkelijk op een doelpunt, maar het was haar niet gegeven.

Van Club Brugge werd nauwelijks iets vernomen, maar omdat de marge lange tijd één bleef, roken de Belgen bloed. Toen in het laatste kwartier de verdedigende stellingen werden verlaten, presenteerde Ajax direct de rekening. Met daarbij in de hoofdrol Van den Heiligenberg. De linksbuiten leverde een panklare assist voor de 0-2 van Bakker en maakte zelf de 0-3.

Scoreverloop: 2. Bakker 0-1, 79. Bakker 0-2, 88. Van den Heiligenberg 0-3

Opstelling Ajax: Du Ry, Van der Most, Hoogendijk, Delleman, Hogewoning, Middag (58. Zeeman), Van Lunteren, Van den Bighelaar, Pieëte (75. De Ridder), Bakker, Van den Heiligenberg

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees