Menu

Kluivert en Barcelona willen verder met elkaar

BARCELONA (ANP) - De dag na zijn jubileum in Oranje (50 interlands) is Patrick Kluivert het droevige 'trainingspartijtje' met Turkije alweer vergeten. Het vizier is gericht op de kraker van komende zaterdag: Real Madrid - Barcelona. De spits en zijn manager Sigi Lens geven ook duidelijkheid over de toekomst. De drie kandidaat-trainers voor het komende seizoen Van Barcelona willen volgens Lens ,,absoluut verder met Patrick''.

Vorige week veroorzaakte Kluivert grote opschudding in Catalonie. Hij zou met vertrek hebben gedreigd als Serra Ferrer ook na dit seizoen trainer is. Onder druk van de clubleiding slikte de soms weerbarstige spits zijn woorden in. Hij had het trouwens ook niet zo gezegd!

Maar alom bekend is dat Ferrer niet hoog in het vaandel staat bij Kluivert. Ook niet bij Cocu, Reiziger en Frank de Boer trouwens. Zij vinden de coach vaak onduidelijk en kunnen zich niet vinden in zijn tactische plannen. Kluivert, diplomatiek: ,,Ik heb een professionale relatie met Ferrer, wij respecteren elkaar.'' Zegt dan, even stellig als dodelijk: ,,Of ik hem een goede trainer vind? Dat weet ik niet.''

Maar, bezweert hij, een vertrek bij Barcelona is niet aan de orde. Integendeel. Voorzitter Gaspart heeft al enkele ,,orienterende gesprekken over de toekomst'' gevoerd met Kluivert en diens manager Sigi Lens over contractverlenging. De intentie is de nog een jaar lopende verbintenis open te breken en met een aantal jaren te verlengen.

,,Beide partijen willen met elkaar verder. Als we eruit komen, blijf ik gewoon'', zegt Kluivert. Hij verklaarde aan het begin van dit seizoen te willen wachten met eventueel bijtekenen om te kijken hoe de samenwerking met Ferrer zou verlopen.

Lens is intussen duidelijk geworden dat de club, ongeacht wie er volgend seizoen trainer is, Kluivert langer wil binden. Dat geldt trouwens ook voor Michael Reiziger. Het contract van de verdediger loopt ook nog een jaar door. ,,De club is zeer tevreden en ik ook'', meldt Reiziger zelf.

Lens: ,,Barcelona is met drie kandidaat-trainers voor het nieuwe seizoen in gesprek, onder wie Ferrer. Alle drie willen ze absoluut verder met Patrick en Michael, dat hebben ze ons verteld. Barcelona heeft een signaal afgegeven, nu moeten de jongens kijken naar de sportieve toekomst en de financien. In april vallen wat dat betreft de beslissingen.''

Barcelona zou in onderhandeling zijn met de Fransman Wenger (Arsenal) en de Argentijn Bianchi (Boca Juniors). Wenger worden (door de pers althans) de beste kansen toegedicht, terwijl de spelers benieuwd zijn of Ronald Koeman in beeld is. Kluivert zegt het niet te weten en zich er voorlopig niet druk over te maken wie Ferrer mogelijk opvolgt.

Hij bekommert zich voorlopig alleen om het voetballen. Zaterdag, Real - Barcelona, na Glasgow Rangers - Celtic en AC Milan - Internazionale de meest beladen Europese voetbalwedstrijd. Barca moet winnen, want de achterstand op de 'Koninklijke' is liefst negen punten.

,,De competitie wordt niet beslist door die wedstrijd'', zegt Kluivert stellig. ,,Het is gewoon een van de 38 wedstrijden. Er komen nog zoveel wedstrijden, echt alles is nog mogelijk.''

Dat blijkt uit de resultaten van Barcelona. Athletic de Bilbao met 7-1 verpletteren en vervolgens met 4-0 verliezen van Racing Santander. Volgens Kluivert is dat een bewijs van ,,de charme van de Primera Division''.

,,We hebben het nu over Real - Barcelona, maar vergeet niet dat Deportivo la Coruna en Valencia de nummers twee en drie zijn. Deportivo doet het heel goed en kan best weer kampioen worden. De Spaanse competitie is misschien wel de sterkste van Europa.'

'Kijk maar naar de diverse Europa-Cuptoernooien: Real, Deportivo en Valencia zitten nog in de Champions League en Alaves, Celta de Vigo, Rayo Vallecano en wij in de kwartfinales van de UEFA Cup. Ik vind trouwens niet dat Real Madrid het beste clubteam van dit moment is. Het is gewoon een van de beste clubs.''