Menu

Kluivert grote man bij Barcelona

Barcelona haalde zondagavond een simpele zege op degradatiekandidaat Real Sociedad (3-0). Patrick Kluivert was in een redelijk vol Nou Camp (55.000 socios) de grote man.

De oud-Ajacied maakte de eerste twee doelpunten. Xavi bepaalde de eindstand. Het was de dertiende overwinning van Barcelona, dat nu op negen punten van Real op de vierde plaats staat.

Koploper Real Madrid is redelijk ongeschonden uit het treffen met Deportivo la Coru" na gekomen. Real haalde in La Coru" na een punt (2-2) en blijft in de Spaanse competitie vier punten voorstaan. Helder bracht de 'Koninklijke' al na zes minuten voor door in eigen doel te schieten. De Portugees Figo maakte de tweede voor Madrid uit een strafschop. Djalminha (strafschop) en Tristan scoorden tegen en sleepten zo een gelijkspel uit het vuur voor de thuisploeg.

Ook nummer drie Valencia verkleinde de achterstand op Real Madrid en Deportivo door met 3-1 te winnen van Villareal. De Noor Carew was verantwoordelijk voor alle drie de doelpunten van Valencia.

Onderin was er een belangrijke zege voor nummer laatst Osasuna. Dat kwam bij Real Oviedo met 2-0 achter maar sloot de wedstrijd winnend af door na rust drie keer te scoren.

Bron ANP