Menu
Kluivert: 'Natuurlijk word je beetje gek als bal er niet ingaat'

Kluivert: 'Natuurlijk word je beetje gek als bal er niet ingaat'

Justin Kluivert zette zichzelf in het uitduel met PEC Zwolle keer op keer in kansrijke situatie, maar behalve de ene goal van Klaas Jan Huntelaar, vielen er niet meer treffers. ,,Zo bleef het onnodig spannend", aldus de linksbuiten na afloop.

PSV speelde zaterdag gelijk. Ga je dan anders de wedstrijd in?
,,Dat PSV 2-2 speelde ging snel rond. En je gaat toch wel anders de wedstrijd in. Je wilt en moet natuurlijk altijd winnen, maar nu helemaal. Dat hadden we echt nodig. Dat was een extra motivatie."

Wat vond je van de wedstrijd?
,,Het was een leuke wedstrijd. Als je zo met 0-1 wint is het goed. PEC-uit is altijd lastig. We hebben veel op goal geschoten, veel kansen gehad. Ikzelf ook. Natuurlijk word je er dan een beetje gek van dat die bal er niet in gaat. In de eerste helft komt de bal op de buitenkant van de paal. Dan denk je wel: 'Ga dan binnenkant paal'. In de tweede helft op de kruising en op de lat. Als zulke ballen erin gaan zou dat wel lekker zijn."

60. Wow! đŸ’¥
Heerlijke aanname van Justin Kluivert die vervolgens op de lat knalt! #pecaja

— AFC Ajax (@AFCAjax) 18 februari 2018

Dat gebeurde niet en zo kon Zwolle hoop blijven houden. Werd je daarvan zenuwachtig?
,,Als het maar 0-1 staat, blijft het altijd spannend, tegen wie je ook speelt. Het werd onnodig spannend voor iedereen, gelukkig hebben we de winst over de streep getrokken. Dat is voor iedereen lekker."

Lees ook: Nipte overwinning ondanks kansenregen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst