Menu

Kluivert negatief getest

Patrick Kluivert is na afloop van de wedstrijd in de UEFA Cup tegen Celta de Vigo op 15 maart net als Frank de Boer op het gebruik van doping gecontroleerd. De spits van het Nederlands elftal en Barcelona is in tegenstelling tot zijn ploeggenoot negatief getest.

De negatieve test van Kluivert is een opsteker voor de KNVB. Recordinternational Frank de Boer en middenvelder Edgar Davids zijn binnen twee weken allebei positief bevonden. In de urine van de internationals werden sporen van nandrolon gevonden.

De clubleiding van Juventus suggereerde eerder al dat Davids het spierversterkende middel in de aanloop van de oefeninterland met Turkije op 28 februari binnen heeft gekregen. Frank de Boer blijkt ook vlak na de wedstrijd tegen de Turken positief te hebben gereageerd op een test.

Kluivert was tijdens de oefeninterland tegen Turkije ook actief. In de urine van de aanvaller zijn echter geen sporen van nandrolon aangetroffen.

Frank de Boer loopt het risico te worden uitgesloten voor duels in de Champions League en UEFA Cup. ,,Eerst volgt er nog een contraexpertise'', aldus een woordvoerder van de Europese voetbalbond. ,,Als die ook positief is, buigt een speciale commissie zich over deze zaak. Die kan De Boer schorsen voor wedstrijden in competities van de UEFA. We hebben niets te zeggen over duels in de Spaanse competitie of wedstrijden in de WK kwalificatie. Wel kan de FIFA besluiten onze straf over te nemen. Dat zou dan betekenen dat hij ook niet met het Nederlands elftal mag spelen.''