Menu
Kluivert te gast op de Toekomst

Kluivert te gast op de Toekomst

Een onverwachte maar o zo bekende gast was woensdagmiddag even aanwezig op het jeugdcomplex van Ajax, de Toekomst: Patrick Kluivert. Van achter het hek volgde de voormalig Ajacied de verrichtingen van een aantal kleine voetballertjes op het veld voor hem.

,,Mijn zoon Justin speelt hier", legt de voormalige Ajacied uit terwijl hij van achter het hek foto's maakt van de middelste Kluivert-telg. ,,Justin kreeg een tijdje geleden een brief van Ajax met een uitnodiging voor deze training. Daar heb ik helemaal geen invloed op gehad", verduidelijkt de befaamde spits. Hoewel nog niet valt te voorspellen of de jonge Kluivert in de voetsporen van zijn vader zal treden, blijkt Justin over een flinke portie talent te beschikken. ,,Dat heeft 'ie van mijn vader, denk ik", vertelt Patrick. ,,Die was al profvoetballer. Van mij heeft 'ie misschien ook wel wat meegekregen. Met zo'n stamboom moet het wel goed gaan, zou je denken." Maar als blijkt dat Justin de selectie bij Ajax niet doorkomt, zal vader Kluivert daar niet van wakker liggen. ,,Ik ga hem niet pushen, maar het zou wel leuk zijn als hij hier in de jeugdopleiding komt. Dat is toch de beste opleiding voor een jonge voetballer die je je kunt wensen. Ik was zelf zo oud toen ik bij Ajax kwam, grappig toch?"

De net zeven jaar oud geworden Justin Kluivert speelt nog niet op een vaste positie. ,,Ik voetbal wel eens met hem en dan wil hij graag scoren. Natuurlijk hoop ik dat hij ook een spits wordt, dat zou ik het liefste willen. Maar hij moet het zelf weten, natuurlijk", vertelt Patrick Kluivert, die aangeeft Ajax nog steeds te volgen. ,,Ik kan niet alles zien, maar de topwedstrijden tegen Feyenoord, PSV en AZ kijk ik wel als dat mogelijk is."

Kijkend naar zijn zoontje werpt Kluivert een blik in de toekomst. ,,Ik heb het nu erg naar mijn zin in Spanje, dus het is niet aan de orde, maar het zou mooi zijn om mijn carrière af te sluiten bij Ajax, waar ik ben begonnen. Dan speel ik met mijn zoon bij dezelfde club. Fantastisch!"