Menu
Kluivert traint bij Jong Ajax

Kluivert traint bij Jong Ajax

Patrick Kluivert houdt zijn conditie voorlopig op peil bij Jong Ajax. De oud-Ajacied maakte dinsdagmorgen voor het eerst zijn opwachting tussen de Beloften van trainer Adrie Koster.

Patrick Kluivert verwierf zichzelf op 24 mei 1995 een voorname plek in de Ajax-historie. De aanvaller besliste de Champions Leaguefinale tegen AC Milan met een onvergetelijk en leep puntertje voorbij doelman Sebastiano Rossi. Uiterlijk verschilt de nu 31-jarige Kluivert verbazingwekkend weinig van de tiener die de strijd in het Ernst Happel Stadion besliste. Via AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United, Valencia en PSV maakte Kluivert vandaag zijn rentree bij Ajax.

De rentree is slechts een tijdelijke. Kluivert is gast op de Toekomst, waar hij met open armen wordt ontvangen. De trainingen bij Jong Ajax dienen ‘slechts’ als springplank naar een mogelijk nieuw voetbalavontuur.
Kluivert speelde tussen 1994 en 1997 precies honderd officiële duels in het Ajax-shirt. De spits, die voor Ajax 51 doelpunten maakte, is voorlopig clubloos. Kluivert hoopt op een nieuwe kans in het betaald voetbal. ,,Ik heb in de sportschool aan mijn basisconditie gewerkt’’, vertelt Kluivert kort na zijn eerste training op de Toekomst. Afgelopen seizoen stond de aanvaller onder contract bij PSV. ,,Nu is het een kwestie van fit blijven bij Jong Ajax. Lekker om weer Ajax-kleding te dragen.’’

Patrick Kluivert tussen de Beloften van trainer Adrie Koster. Patrick Kluivert tussen de Beloften van trainer Adrie Koster.

Op de Toekomst treft Kluivert tal van oude bekenden. Met verschillende jeugdtrainers speelde hij nog samen. Ook de contouren van de iets verderop gelegen Amsterdam ArenA houden de gedachtes aan het nabije verleden springlevend. De oud-international speelde op zijn achtste zijn eerste wedstrijd in het Ajax-shirt. ,,Het verleden vergeet je natuurlijk niet; ik heb toch carrière gemaakt bij Ajax. Het is ook lekker om terug te zijn bij deze club. Ik denk dat ik de spelers van Jong Ajax wel iets kan meegeven. Dat doe ik ook met veel plezier. Maar Ajax bezorgt me nog steeds een heel apart gevoel van binnen.’’

Bekijk binnenkort ook het interview met Kluivert op Ajax TV.

Kluivert hult zich voorlopig weer in Ajax-voetbalkleding. Kluivert hult zich voorlopig weer in Ajax-voetbalkleding.