Menu

Kluivert verwacht deze week weer te spelen

BARCELONA (RTR) - Patrick Kluivert verwacht deze week weer voor Barcelona te kunnen voetballen. De Nederlandse spits is hersteld van een heupblessure. Hij nam maandag deel aan de training en uitte zich nadien optimistisch.

,,Ik denk dat ik weer kan spelen. Het gevoel is goed'', zei hij, niet wetend in welke wedstrijd hij zijn rentree na drie weken zal maken; woensdag tegen Numancia dan wel in het weekeinde tegen Las Palmas.

Volgende week staat Barcelona voor een beslissing in de Champions League. Het thuisduel tegen Besiktas moet worden gewonnen en daarnaast moet Leeds United verliezen bij AC Milan om een ronde verder te komen. Kluivert: ,,Het is vervelend als je van een tegenstander afhankelijk bent. Wij kunnen niets anders doen dan ons te concentreren op een goede uitslag tegen Besiktas.''

Cocu langer bij Barcelona

BARCELONA (ANP) - International Philip Cocu heeft zijn contract bij Barcelona met twee jaar verlengd. De 30-jarige allrounder tekende maandagavond tot medio 2003 bij. Hij kan met ingang van volgend seizoen rekenen op een sterk verbeterde verbintenis. ,,Philip is blij met Barcelona en de club is blij met hem'', aldus een woordvoerder van het bureau Sport Promotion, dat de zaken van Cocu behartigt.

Het huidige contract van de Nederlander bij de Catalaanse voetbalclub loopt dit seizoen af. Hij kwam in de zomer van 1998 over van PSV.