Menu
Knap gelijkspel Jong Ajax

Knap gelijkspel Jong Ajax

Excelsior heeft op eigen terrein niet kunnen winnen van Jong Ajax. De Amsterdamse Beloften kwamen vrijdag een gelijkspel (2-2) overeen met de eredivisionist uit Rotterdam.

,,Het resultaat zegt op dit moment misschien niet zo veel, maar toch is het knap’’, vond trainer Aron Winter. ,,Dit is een mooie uitslag.’’ Jong Ajax bewees in de oefenwedstrijd tegen Excelsior bovendien over veerkracht te beschikken. De Amsterdammers knokten zich tweemaal terug van een achterstand.
,,We begonnen niet goed en kwamen daardoor al in de eerste helft op achterstand’’, keek Winter terug. De oud-international vormt dit seizoen een trainersduo met Adrie Koster. ,,Soms waren we te slordig, werd bijvoorbeeld niet goed uitverdedigd. Maar meestal kwamen we goed weg.’’ Jong Ajax knokte zich na de moeizame start steeds beter in de wedstrijd. Chakib Tayeb rondde een vloeiende aanval fraai af: 1-1. De tweede Rotterdamse treffer (2-1) werd ingeleid door een dekkingsfout van een Jong Ajacied. Winter: ,,We hebben het doelpunt weggeven. Gelukkig kwamen we nog sterk terug.’’ Middenvelder Jan-Arie van der Heijden bracht Jong Ajax naast de thuisploeg. ,,De eerste helft was voor Excelsior. Na rust kregen wij de betere kansen’’, besloot Winter.

Excelsior opent het seizoen in de Eredivisie volgende week met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Voor Jong Ajax begint het seizoen twee dagen later (maandag), met een bekerwedstrijd tegen FC Zwolle. De Beloftenploeg speelt donderdag een oefenwedstrijd tegen Elinkwijk.

Opstelling Jong Ajax: Heijblok; Yildirim, Alderweireld, Schilder, Slijngard; De Jong, Manucharyan, Van der Heijden; Tayeb, Lewis en Martina.

Wissels (in de tweede helft ingevallen): Hasselbaink, Liesdek, Sterk.