Menu
Knappe oefenzege Oranje op Engeland

Knappe oefenzege Oranje op Engeland

Het Nederlands elftal heeft op Wembley een knappe 1-2-oefenzege geboekt op Engeland. Riechedly Bazoer en Joël Veltman startten in de basis. In de 14e minuut was er een prachtig eerbetoon voor Johan Cruijff.

Oranje kwam vlak voor rust op achterstand. James Vardy schoot na een mooi uitgespeelde aanval in de 40e minuut de bal achter Jeroen Zoet, de vervanger van de geblesseerde Jasper Cillessen (neusbreuk). Het team van bondscoach Danny Blind en aanvoerder Daley Blind toonde karakter en knokte zich terug. Vincent Janssen benutte in de 50e minuut een strafschop, Luciano Narsingh tekende in de 77e minuut voor de 2-1. Riechedly Bazoer, die voor het eerst in de basis startte, had een groot aandeel in de tweede Oranje-treffer. Met een prima steekpass vond hij Janssen, die vanaf de achterlijn Narsingh in staat stelde te scoren.

Eerbetoon Cruijff
Op Wembley werd op prachtige wijze stilgestaan bij Johan Cruijff. Op het ‘heilige gras’ veroverde hij in 1971 de Europa Cup 1 door met Ajax in de finale van Panathinaikos te winnen. In 1992 leidde hij als trainer FC Barcelona naar de EC1-zege op Wembley. Sampdoria werd dankzij een rake vrije trap van Ronald Koeman verslagen. Meer dan genoeg reden voor een staande ovatie in de 14e minuut voor de overleden voetballegende.

Wembley applaudiseert voor Johan Cruijff.
Wembley applaudiseert voor Johan Cruijff.

Oranje onder 19 en Oranje onder 17 naar het EK
Oranje onder 19 plaatste zich dinsdag voor het EK in Duitsland. Met Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Vince Gino Dekker in de basis werd Polen op 0-0 gehouden: genoeg voor een EK-ticket. Ook Oranje onder 17 plaatste zich voor het EK. Er werd weliswaar met 1-0 verloren van Duitsland, maar omdat de uitslag van de andere wedstrijd in de poule goed uitviel, was de kwalificatie voor de Europese titelstrijd in Azerbeidzjan een feit. Tegen Duitsland stonden Matthijs de Ligt en Navajo Bakboord in de basis, Justin Kluivert viel in.

Fischer scoort voor Denemarken, Cerny voor Tsjechië
Viktor Fischer en Vaclav Cerny deden goede zaken in de strijd om kwalificatie voor het EK onder 21, dat volgend jaar in Polen wordt gehouden. Tsjechië haalde uit tegen Malta: 0-7. Cerny maakte één goal. Denemarken was mede dankzij goals van Fischer en de aan Willem II verhuurde Lucas Andersen met 1-3 te sterk voor Armenië. Zowel de Tsjechen als de Denen gaan aan kop in hun poule.

Serero en Schöne
Het 'grote' Denemarken kwam dinsdag ook in actie. Het oefenduel met Schotland werd met 1-0 verloren. lasse Schöne viel in. Thulani Serero bleef met Zuid-Afrika op 0-0 steken tegen Kameroen (kwalificatie Africa Cup).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Stanley Gontha & Henk Jan Dijks