Menu
Knappe overwinning bij IJsselmeervogels

Knappe overwinning bij IJsselmeervogels

Ajax Zaterdag 2 heeft knap de uitwedstrijd bij IJsselmeervogels winnend afgesloten. Het werd 0-2 voor de Amsterdammers.

In deze wedstrijd waar weinig op het spel stond, konden beide teams vrijuit spelen en dat was al in het begin te zien: Fabies kopte in de 4e minuut raak uit een vrije trap nadat Oliveira was neergelegd.
Hierna was het IJsselmeervogels dat het initiatief nam en enkele grote kansen kreeg via Kurbegovic. De bal ging echter steeds naast en zo kon Ajax de voorsprong in de 22e minuut uitbouwen. Nu was het Fabies die de aangever was: zijn strakke voorzet werd door Heij feilloos ingetikt.

Hierna legden beide teams regelmatig goed veldspel op de kunstgrasmat, maar duurde het tot vijf minuten voor rust dat we de volgende grote kans konden noteren toen Van Moerkerk vrij op de keeper kon aflopen, maar tegen de doelverdediger op schoot. Zo bleef het 0-2 tot de rust waar het veel meer had kunnen zijn.

In de tweede helft kreeg IJsselvogels een penalty: de bal eindigde hoog en hard op de lat. Even later probeerde de spits van de Vogels doelman Coonen met een lob te verrassen, maar de goalie stopte de bal. Ajax bleef heerlijk combineren en Heij had de pech dat zijn lob gestopt werd.

Een kwartier voor tijd gooide Ajax de wedstrijd op slot: aanvaller Daniel Gobel kwam in het veld en had bijna de 0-3 op zijn schoen. Hierna werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld.

Fotografie: Rob van Vliet