Menu
Knappe zege Ajax A1 bij Vitesse

Knappe zege Ajax A1 bij Vitesse

Ajax A1 heeft woensdag een knappe uitoverwinning geboekt op Vitesse. De ploeg van trainer Frank Peereboom zegevierde met 2-3. Ashraf El Mahdioui tekende een kleine twintig minuten voor tijd voor de winnende goal. Adham El Idrissi en Donny van de Beek waren de andere schutters aan Amsterdamse zijde. ,,Een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning”, stelde Peereboom.

De coach was blij met het karakter dat zijn ploeg had getoond. ,,Dit was onze derde wedstrijd in zes dagen tijd. Dat is pittig. In de regen, met een harde wind en tegenstander die graag wilde winnen, hebben wij overwinning over de streep getrokken. Dat vind ik mentaal knap van de jongens.”

Over het spel was de coach wisselend tevreden. Hij had een sterk Ajax in de eerste fase na rust gezien, maar in de eerste 45 minuten liet het spel te wensen over. ,,We hebben toen niet ons niveau gehaald. We stonden verdedigend niet goed en maakten in de omschakeling een aantal keer de verkeerde keuzes. Na rust hebben we ons hersteld, maar daar was wel wat voor nodig.”

Vitesse kwam in het eerste bedrijf op voorsprong, maar El Idrissi maakte gelijk. De thee deed Ajax zichtbaar goed, want na rust volgde een uitstekende fase. ,,Ik heb toen twintig minuten het Ajax gezien zoals we dat willen zien. We hadden rust in het spel en speelden met flair. Indi (Groothuizen) vond Abelhak (Nouri) en die gaf een steekpass op Donny. Dat was echt werelds”, zei Peereboom over de 1-2.

Tegen de verhouding in kwam Vitesse via een afgeslagen corner op gelijke hoogte. El Mahdioui bracht de A1 opnieuw op voorsprong. ,,Daarna hadden we eigenlijk uit moeten lopen naar 2-4 of 2-5”, stelt Peereboom. ,,Dat gebeurde niet en daarmee maakten we het ons onnodig lastig. Vitesse ging alles of niets spelen, waardoor het volle bak werd. De jongens hebben keihard gewerkt, daar ben ik echt te spreken over, en uiteindelijk hebben we overwinning over de streep getrokken.”

De zege was een opsteker voor de A1 na twee opeenvolgende remises in de competitie. ,,Zoveel wedstrijden in een kort tijdsbestek spelen is zwaar”, stelt Peereboom. ,,Je kan daardoor niet altijd met de vaste elf spelen. Andere jongens hebben vandaag de kans gekregen en een aantal heeft het uitstekend ingevuld. Wij als staf zorgen dat de jongens optimaal geprefereerd worden. Het is dan aan de spelers om het te laten zien.”

Vitesse A1 – Ajax 2-3 (1-1) Goals Ajax: El Idrissi, Van de Beek en El Mahdioui