Menu
Knop omzetten en hoofd leegmaken

Knop omzetten en hoofd leegmaken

Daags na de grootste Europese thuisnederlaag ooit probeerde Ajax woensdagochtend langzaam de knop weer om te zetten. De kansloze 4-0 nederlaag tegen de koploper van Spanje dreunde uiteraard nog even na, maar tijd om al te lang te treuren is er niet.

De basisploeg die dinsdagavond met ruime cijfers van Real Madrid verloor was daags na de Champions League-wedstrijd vrij. Een uitgedunde groep van elf Ajacieden meldde zich woensdag aan het einde van de ochtend wel op het trainingsveld op de Toekomst. Een tiental spelers, waaronder de invallers Eriksen en Lindgren, onderging een training onder leiding van Martin Jol en zijn assistenten. Ook Oleguer deed weer met de groep mee. De Spanjaard is hersteld van de kwetsuur aan zijn bovenbeen.

Terwijl het tiental een gevarieerd aantal oefeningen afwerkte, werkte Mido op het naastgelegen veld aan zijn fitheid. De aanvaller uit Egypte kampt met lichte klachten aan zijn linkerlies en werkte daarom een individueel programma af met de jarige fysiotherapeut Frank van Deursen.

Donderdag hebben de spelers van Ajax een vrije dag om het hoofd even helemaal leeg te maken. Het geeft de spelers de kans de nare smaak van de Madrileense voetballes weg te spoelen. Vanaf vrijdag gaat de blik volledig op VVV-Venlo. In De Koel neemt Ajax het zondagmiddag op tegen de nummer voorlaatst van de Eredivisie.

Ajax TV sprak na afloop van de training met Christian Eriksen. Bekijk het interview woensdagavond in de uitzending van Ajax TV op Eredivisie Live.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Mido werkte samen met fysio Van Deursen een individueel programma af. Mido werkte samen met fysio Van Deursen een individueel programma af.
Roly Bonevacia zet aan voor een sprint. Roly Bonevacia zet aan voor een sprint.
Hyun Jun Suk, hier aan de bal, was maandag nog trefzeker voor Jong Ajax. Hyun Jun Suk, hier aan de bal, was maandag nog trefzeker voor Jong Ajax.
Christian Eriksen sprak 'the day after' met Ajax TV. Christian Eriksen sprak 'the day after' met Ajax TV.