Menu

Knopper en Yakubu weer naar winst

Richard Knopper en Abubakari Yakubu hebben ook hun tweede wedstrijd met Vitesse in winst omgezet. Hoe het de andere verhuurde of oud-Ajacieden dit weekeinde verging in de Holland Casino Eredivisie lees je hier.

Pius Ikedia had een slecht weekeinde met RBC Roosendaal. De verhuurde Ajacied verloor met maar liefst 5-1 bij FC Utrecht en kreeg bovendien nog een gele kaart. Aan Utrecht-kant kende oud-Ajacied Darl Douglas wél een prima middag. Hij leverde de assist voor de 3-1.

Het eerste duel van Victor Sikora in Heerenveen-shirt is op een deceptie voor de Friezen geëindigd. Na een waar spektakelstuk verloor de ploeg van oud-Ajaxdoelman Boy Waterman met 3-4 van Roda JC. Sikora kreeg zijn eerste gele kaart in Friese dienst.

RKC, met oud-Ajacieden Serginho Greene en Michael Krohn-Dehli in de gelederen, won met minimaal verschil van FC Twente: 1-0. Bij Twente stonden Sander Boschker en Jason Culina opnieuw in het basiselftal.

José Valencia, vorig jaar nog speler van Jong Ajax, won zijn tweede duel met NEC. Op bezoek bij ADO Den Haag, met de verhuurde Ajacied Cedric van der Gun, pakten de Nijmegenaren, met ook oud-Ajacied Pascal Heije in de basiself, de 1-2 zege.

AZ, met oud-Ajacieden Danny Landzaat, Olaf Lindenbergh, Henk Timmer en trainer Co Adriaanse, verloor kansloos bij PSV in Eindhoven. Met 5-1 ging een aanvallend ingesteld AZ, dat Tim de Cler op de bank had gehouden, ten onder.

Richard Knopper en Yakubu wonnen met Vitesse ook hun tweede wedstrijd. Nu werd in Groningen met 1-0 gewonnen. Bij Groningen speelt Stefano Seedorf nog steeds niet mee. Hij is geblesseerd aan de knie.