Menu

Knopper is scoren niet verleerd

Richard Knopper weet nog altijd hoe hij moet scoren. Maandagavond deed de Rijswijker een helft mee met Ajax 2 in de oefenwedstrijd tegen Racing Genk. Hij scoorde de openingstreffer. Ook Cristian Chivu kwam weer in actie. Ajax 2 won overigens met 3-1.

Maar de uitslag was uiteraard niet het belangrijkste maandagavond. Hoe stond het met Cristian Chivu bijvoorbeeld? Is hij op tijd 100% fit voor het duel tegen Feyenoord van komende zondag?

De Roemeen startte enigszins onwennig, maar herstelde zich in de tweede helft goed en haalde zijn normale niveau. Een hele wedstrijd speelde hij echter nog niet. Na 65 minuten werd hij gewisseld.

Richard Knopper hield het een helft vol. De topscorer van vorig seizoen speelde op 22 september 2000 tegen RBC zijn laatste voetbalwedstrijd. Maar die maanden van afwezigheid hebben zijn neus voor doelpunten niet verstopt. In de 38e minuut werkte Knopper een voorzet van Bobson achter de Belgische doelman.

Ajax won de oefenwedstrijd overigens met 3-1. Behalve Knopper waren ook Pienaar en Bobson zelf productief.

Trainer Jan Olde Riekerink gebruikte het duel vooral om zijn spelers op diverse posities te schuiven. In actie kwamen Didulica (in de 70e minuut vervangen door Verbist), Vierklau, Bergdolmo, Chivu, Valencia, Walker, Knopper, Obodai, Didi, Pienaar, Bobson, Hersi, Quansah en de stagiair van Haarlem, Baki Mercimek.