Menu

Knopper scoort in De Kuip

Richard Knopper scoorde namens SC Heerenveen in De Kuip waar het team van Foppe de Haan op bezoek ging bij Feyenoord. De verhuurde Ajacied moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel, 2-2.

Knopper leek SC Heerenveen op een veilige 0-2 voorsprong te zetten, maar moest met lede ogen toezien dat Feyenoord in de slotfase alsnog langszij kon komen tot 2-2. Voor Knopper was zijn doelpunt het achtste van het seizoen.

Pius Ikedia was in de eredivisie als enige verhuurde Ajacied dit weekeinde succesvol. De Nigeriaan in dienst van RBC won de uitwedstrijd bij NEC met 1-2. Ikedia speelde de hele wedstrijd en gaf de assist waar Molenaar 1-1 uit maakte. Youssouf Hersi deed negentig minuten mee bij tegenstander NEC.

Ruud Kras hield met zijn Volendam de nul in de thuiswedstrijd tegen Vitesse, maar omdat de aanvallers het aan de andere kant van het veld niet konden afmaken, bleef het 0-0 en daar schieten beide staartploegen in de Holland Casino Eredivisie helemaal niets mee op.

Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf hadden een zware vrijdagavond. De Ajacieden in Bredase dienst voetbalden veelal op de helft van tegenstander Twente maar bleven zonder punten achter. Een vroeg doelpunt van Twente betekende tevens de 0-1 eindstand.

Ook Cedric van der Gun moet een afgrijselijke avond hebben gehad. Zijn ADO Den Haag leidde met 2-1 tegen AZ, waarbij Van der Gun de assist gaf voor het openingsdoelpunt. De 2-1 voorsprong leek de eindstand te worden, maar in de laatste vier minuten kwamen de Alkmaarders van oud-Ajacieden Tim de Cler en trainer Co Adriaanse alsnog langszij en scoorden zelfs nog de 2-3.

Kiran Bechan won met zijn Sparta van het wisselvallige Go Ahead Eagles. De Ajacied in Rotterdamse dienst verliet een kwartier voor tijd het veld, maar toen was de stand al 2-1. Dat zou ook de eindstand worden.