Menu

Knopper scoort in merkwaardige wedstrijd

Niet alleen in de topper Ajax - PSV kwamen Ajacieden in actie. Ook op andere Nederlandse voetbavelden, speelden Ajacieden zich in de kijker. Een overzicht.

Voor Richard Knopper moet het een merkwaardige zaterdagavond zijn geweest. De aan Heerenveen verhuurde Ajacied kwam in actie tegen twee andere Ajacieden die bij NAC spelen, Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf, en leidde bij rust comfortabel. Zelf scoorde de middenvelder de tweede Friese treffer en zag oud-Ajacied Gerald Sibon de ruststand op 3-1 bepalen. Maar na rust boog NAC de score om in een 3-4 Brabantse zege. Stefano Seedorf kreeg de gele kaart, Boukhari en Seedorf speelden, net als Knopper, de hele wedstrijd.

Ook Ruud Kras kwam negentig minuten in actie op het hoogste niveau. Maar net als Knopper moest de verdediger alle punten aan de tegenstander laten. AZ won in Alkmaar met 3-0 van Volendam.

Cedric van der Gun verloor met ADO Den Haag in Tilburg van Willem II. Behalve een gele kaart, kreeg de Ajacied nog een grote mogelijkheid te scoren, maar omdat het doelpunt uitbleef was de enige treffer van Willem II genoeg voor de nederlaag van ADO Den Haag. Oud-Ajacied Kofi Mensah moest na een tweede gele kaart van de Belgische
arbiter Johan Verbist naar de kleedkamer.

Youssouf Hersi speelde de wedstrijd van NEC tegen Groningen niet uit. In de 65ste minuut werd hij vervangen door Ax. NEC verloor met 2-0.

Kiran Bechan leed met Sparta een 1-0 nederlaag tegen De Graafschap. Bechan kreeg de gele kaart.