Menu

Knopper: Van te diepe pass tot beslissende assist

De pass van invaller Richard Knopper was zaterdag tijdens het EK-duel van het Olympisch team tegen Kroatie te diep. Spits Jan Vennegoor of Hesselink kreeg op het veld in het Kroatische Trnava al vele keren onmogelijke ballen en deze van de Ajacied was al niet veel anders.

Tot de Kroatische doelman Pletikosa zich verslikte in de pass van Knopper. De Twente-spits was er als de kippen bij en scoorde zo de winnende 2-1.

Nederland, met Ajacied John Nieuwenburg in de basis, kon niet overtuigen in de eerste wedstrijd en kwam verdiend op achterstand. Mark van Bommel verschalkte net voor rust Pletikosa met akelige precisie door een onwaarschijnlijk zuiver schot van 55 meter afstand.

Na rust verliet Nieuwenburg het veld en kwam Knopper binnen de lijnen. Oud-Ajacied Kiki Musampa moest vanuit de dug-out toezien hoe zijn team fortuinlijk de zege behaalde.

Vanavond speelt Nederland tegen Tsjechie en donderdag wacht Spanje. Dat team heeft vijf spelers in de gelederen die vorige week woensdag de finale van de Europa Cup 1 speelden. Nederland moet nog een keer winnen om de tweede plaats te bemachtigen. Die positie geeft sowieso recht op deelname aan de Olympische Spelen.