Menu

Knopper wint met Apeldoorn finale Ajax & Kellogg''s voetbalfeest

Afgelopen zaterdag was het een waar feest op de Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax. Zestig jongens en meisjes voelden zich voor één dag een echte profvoetballer tijdens de grote finale van het Kellogg's & Ajax Voetbalfeest. Tijdens een vijftal voorrondes in de regio's rondom Amsterdam, Apeldoorn, Groningen, Venlo en Breda hebben 12 kinderen in elke regio zich geplaatst voor het team dat naar de grote finale mocht.

Vijf teams streden gisteren in een groot aantal onderdelen de hele dag om de Kellogg's & Ajax Cup. De teams werden bijgestaan door bekende Ajacieden die met, maar ook namens het team halsbrekende toeren uithaalden om hun teams naar de overwinning te leiden.

De verschillende teams waren goed in vorm en werden getest op allerlei vaardigheden waar een professionele voetballer mee in aanraking komt. Aron Winter, Petri Pasanen, Richard Knopper, Richard Witschge en Stanley Menzo lieten hun kwaliteiten zien in een aantal ongebruikelijke activiteiten waarmee ze punten scoorden voor hun eigen regio-team.

Tijdens de acrobatische toeren die werden uitgehaald in de free-style wedstrijd werden de coaches beoordeeld door de kinderen en raakten de gemoederen pas echt verhit. De spelers onderling wilden niet voor elkaar onderdoen wat de beoordeling extra moeilijk maakte. Stanley Menzo en Aron Winter zagen kans op dit onderdeel de meeste punten voor hun teams uit Venlo en Amsterdam te vergaren.

Tijdens het onderdeel 'geblinddoekt bal schieten' wisten Richard Knopper en Petri Pasanen dankzij de uitstekende aanmoedigingen van hun team in razendsnel tempo 5 verspreid opgestelde doelen te raken en brachten zij hun teams uit Apeldoorn en Breda op dit onderdeel naar winst.

Uiteindelijk ging het team uit de regio Oost-Nederland/Apeldoorn onder leiding van Richard Knopper naar huis met de Kellogg's Ajax Cup. Dit team ontving uit handen van Co Adriaanse een goed gevulde Ajax prijzentas met: een door alle coaches gesigneerde voetbal, het 100 jaar Ajax boek en een Ajax thuisshirt. Daarnaast hebben de winnaars nog een thuiswedstrijd van Ajax voor de boeg waar zij op een bijzondere manier ontvangen worden en de wedstrijd mogen meemaken vanaf het veld.

Volgend jaar zal het Kellogg's & Ajax Voetbalfeest weer georganiseerd worden. Vanaf januari 2001 is inschrijving mogelijk via de verpakkingen van Kellogg's Smacks, Frosties, Rice Krispies, Choco Krispies en Honey Loops.