Menu

Knopper ziet Sibon snelle hattrick maken

De verhuurde Ajacieden boekten zeer wisselende resultaten. Waar Hersi met 4-0 ten onder ging, daar won Richard Knopper honderden kilometers verderop met dezelfde cijfers. Lees hier de verrichtingen van de verhuurde Ajacieden op de Nederlandse velden.

Youssouf Hersi beleefde een zware avond in Limburg. De middenvelder van NEC speelde de hele wedstrijd tegen Roda JC en verloor met zijn club met maar liefst 4-0.

Cedric van der Gun kende al net zo'n lastige voetbalwedstrijd. De Ajacied in Haagse dienst kreeg met 1-3 klop in eigen huis van RKC Waalwijk en staat met ADO Den Haag op een vijftiende plaats, drie punten boven de plaats die verplichting geeft tot het spelen van de nacompetitie.

Richard Knopper was met SC Heerenveen veel te sterk voor FC Utrecht. Vooral oud-Ajacied Gerald Sibon bleek ongrijpbaar voor de Utrechters en wist drie keer te scoren. Een zuivere hattrick in acht minuten tijd zette de toon voor de 4-0 zege.

RBC Roosendaal verloor met 1-2 van FC Twente. Pius Ikedia scoorde via een verdediger wel de openingstreffer, al in de eerste minuut, maar dat bleek bij lange na niet genoeg om een puntje over te houden aan de thuiswedstrijd.

Stefano Seedorf en Nourdin Boukhari zagen een comfortabele 0-2 voorsprong bij Vitesse in de tweede helft weggepoetst worden door de Arnhemmers, die voor rust de kansen kwistiger verspilden. Boukhari werd in de tweede helft gewisseld, terwijl Seedorf pas veertien minuten voor tijd inviel.

Ruud Kras verloor met de kleinst mogelijke marge. Willem II won aan de Volendamse Dijk door twee minuten voor tijd de Volendamse goalie te passeren, 0-1.

In de Gouden Gids Divisie speelde Sparta een bizarre thuiswedstrijd tegen Emmen. Na een snelle 2-0 voorsprong bogen de gasten de score om in een 2-4 voorsprong. De aansluitingstreffer vijf minuten voor tijd kwam echter te laat om voor Kiran Bechan en zijn maten nog een positieve wending aan de avond te kunnen geven.