Menu
Knotsgek kwartier voor John Heitinga

Knotsgek kwartier voor John Heitinga

Hij heeft er even op moeten wachten, maar woensdag was het zover. John Heitinga maakte zijn officiële rentree in Ajax 1. En wat voor één. Als invaller kopte hij Ajax naar een veilige 2-0-voorsprong tegen De Graafschap. Een korte samenvatting van een knotsgek kwartier.

78e minuut
Ajax staat met 1-0 voor tegen De Graafschap. Het overwicht is daar, maar de wedstrijd is toch een beetje ingezakt. Als John Heitinga met Davy Klaassen warm loopt langs de lijn, veert het publiek op. Zijn naam wordt gescandeerd, alle Johnny-liedjes worden uit de kast gehaald. 'Oh Sjonnie!', 'We willen Sjonnie zien!'

82e minuut
De Boer roept Heitinga en laat hem weten dat hij erin komt. Carlo l'Ami ontfermt zich over hem en samen nemen ze nog wat laatste tactische zaken door. Het oranje hesje en de trainingsjas gaan uit, het bord met nummer vijf omhoog. Even wachten nog en daar is de wissel. Hij neemt de plaats in van Riechedly Bazoer, komt te spelen voor de verdediging. De Ajax-supporters gaan uit hun dak. Heitinga heeft er lang op moeten wachten, maar nu is zijn officiële rentree een feit.

John Heitinga vervangt Riechedly Bazoer: de rentree is een feit.
John Heitinga vervangt Riechedly Bazoer: de rentree is een feit.

85e minuut
Ajax jaagt op een tweede treffer. Eerst is het Younes die een penalty wilt, maar niet krijgt. Nog wel een corner voor Ajax. Lasse Schöne slingert voor, Daley Sinkgraven verlengt en de bal gaat via het hoofd van John Heitinga het doel in: 2-0! De ArenA is voor de helft gevuld, maar dat is niet te horen aan de explosie van gejuich. Zijn ploeggenoten vliegen om zijn nek, Mike van der Hoorn als eerste, daarna Nick Viergever en Arek Milik. Frank de Boer gaat langs de lijn uit zijn dak.

89e minuut
De speaker roept om: Ajacied van de Wedstrijd is… John Heitinga. Dat kon ook niet anders. Weer gejuich. Nieuwe liedjes: 'Sjonnie in Oranje!', 'Alle ballen op Sjonnie!'

93e minuut
Het eindsignaal. Ajax wint met 2-0, Heitinga is de held van de avond. Hij loopt een uitgebreide ereronde langs het publiek en deelt handtekeningen uit op het gehandicaptenplatform. De journalisten staan voor hem in de rij. Voor de camera’s licht hij zijn goal toe. Was het een gelukstreffer? ,,Ik stond op het juiste moment op de juiste plaats'', stelt Heitinga. Het is duidelijk: Johnny is terug!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst