Menu
KNVB Beker: Ajax - AZ op 27 februari

KNVB Beker: Ajax - AZ op 27 februari

Ajax speelt op woensdag 27 februari de halve finale van de KNVB Beker tegen AZ. De KNVB heeft deze datum vrijdag vastgesteld. Het duel begint om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA.

Ajax is donderdagavond bij de loting voor de halve finales van de KNVB Beker aan AZ gekoppeld. In Emmen werd de loting na afloop van Vitesse - Ajax (0-4) verricht door Ajax' directeur marketing Edwin van der Sar. De oud-doelman koppelde voor de overgebleven halve finale PEC Zwolle aan PSV.

Ajax - AZ werd dit seizoen al eerder gespeeld in de Amsterdam ArenA. Op 12 augustus 2012 eindigde de Noord-Hollandse derby onbeslist: 2-2. Gregory van der Wiel en Kolbeinn Sigthórsson scoorden die dag - de eerste speelronde van de Eredivisie 2012 - 2013 - voor de thuisploeg. De IJslander vierde donderdag in het kwartfinaleduel met Vitesse zijn officiële rentree in Ajax 1. De spits stond lang aan de kant, maar omlijstte zijn rentree met twee fraaie treffers.

Ajax won het nationale bekertoernooi tot nu toe achttien keer. De Amsterdammers zijn daarmee recordhouder. In het seizoen 2009 - 2010 lukte het de Ajacieden voor het laatst om de beker te veroveren. In een tweeluik werd toen Feyenoord verslagen. In 2011 werd opnieuw de eindstrijd gehaald, maar was FC Twente te sterk.

Meer informatie over de exacte speeldatum en aanvangstijd volgt zo spoedig mogelijk. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws over het bekerduel Ajax - AZ.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

Klik hier voor het laatste nieuws over de kaartverkoop