Menu

KNVB benadert Ajax over Krol

De KNVB heeft Ajax benaderd met het verzoek Ruud Krol af te staan als interim-bondscoach voor de wedstrijd tegen Engeland, wanneer er nog geen nieuwe bondscoach is gevonden. Ajax en Krol staan positief tegenover het verzoek. De wedstrijd tegen Engeland wordt op 13 februari in de Amsterdam Arena gespeeld.

,,Ajax staat er positief tegenover en ook Ruud Krol wil in principe meewerken", reageert technisch directeur Leo Beenhakker. ,,Ajax en Ruud Krol vinden dat de KNVB in december alle medewerking heeft verleend, waardoor Krol binnen 48 uur bij Ajax kon tekenen."

Ruud Krol houdt zich vooralsnog op de vlakte. Krol: ,,Ik denk dat het in het belang van het Nederlands voetbal is wanneer de KNVB er in slaagt om nog voor de wedstrijd tegen Engeland een nieuwe bondscoach te vinden. Misschien komt het dus helemaal niet zo ver. Maar de KNVB heeft mij erg geholpen bij de overgang naar Ajax, dus..." Krol was tijdens Euro 2000 de assistent van Frank Rijkaard bij Oranje. De voormalige verdediger weet wat er komt kijken bij het bondscoachsschap.

De taken van de interim-bondscoach houden natuurlijk niet op bij 90 minuten wedstrijd. Beenhakker: ,,Nee, mocht de beslissing vallen dat Ruud Krol de KNVB-taak op zich neemt, dan zal hij ook zijn technische staf moeten bepalen en de voetballers selecteren. Maar zover is het nog niet."