Menu

Koeman: 'Ajax goede kampioen'

Natuurlijk was de wedstrijd tegen NAC na de 2-0 van Zlatan Ibrahimovic twee minuten voor rust gespeeld. Niemand maalde meer om het duel. De titel in de Holland Casino Eredivisie was een feit. Zonder groots voetbal, maar wat gaf het. ,,Het is niet altijd goed geweest dit seizoen", gaf een blije Ronald Koeman na afloop toe. ,,Maar we zijn toch op een goede manier kampioen geworden."

Ajax had het geluk dat de eerste goal vroeg in de wedstrijd viel. Al na tien minuten schoot Wesley Sneijder binnen. ,,Dat gaf rust in het voetbal", sprak Koeman. ,,Al was het niet groots."

,,Het feit doet zich voor dat je richting nieuw seizoen altijd beter wil zijn. Maar de leeftijd van onze ploeg maakt dat niet altijd mogelijk. Misschien willen we te veel en te snel."

Koeman gaf aan dat het eerste doelpunt van Ajax al de nodige rust bracht, maar na de 2-0 van Zlatan Ibrahimovic was het over en sluiten. ,,Toch hebben we alles geprobeerd", vond NAC-trainer Ton Lokhoff. ,,Iedereen van Ajax wil ik feliciteren. Verder heb ik niets te zeggen. Dit is een feestje voor Ajax."

Anders dan vorige seizoenen is Ajax geen kampioen tegen de kleintjes geworden. Juist in de toppers tegen Feyenoord en PSV hield Ajax zich zeer goed op de been. Alle vier de duels hadden gewonnen kunnen worden, maar het bleef bij twee thuiszeges en twee gelijkspelen in uitwedstrijden. Vorig jaar kwam Ajax niet verder dan een punt tegen PSV.

Na het duel keek Koeman vooruit naar volgend seizoen. ,,Mijn gevoel zegt dat iedereen graag wil blijven. Nu hebben we de tijd om gesprekken te voeren waardoor we een beter beeld krijgen. We willen er nog wel graag een rechtsbuiten bij. De eerste optie blijft Van der Meyde al zal dat niet makkelijk worden."