Menu

Koeman bereidt zich voor op tweede helft competitie

Ajax hervat eind januari de competitie met een uitwedstrijd tegen Den Bosch. Tot die tijd heeft trainer Koeman ruim twee weken om zijn ploeg voor te bereiden. Hij traint hard met de groep en hij kan in drie oefenwedstrijden zien waar zijn ploeg staat. De eerste wedstrijd is zaterdag 12 januari in en tegen Volendam. De overige twee oefenduels worden in Portugal afgewerkt waar Ajax vanaf 14 januari een trainingskamp belegt.

Koeman: ,,Na de winterstop zijn we begonnen met een zo groot mogelijke groep. Ik heb bijvoorbeeld Ruud Kras en Jan van Halst overgeheveld naar de selectie. We spelen drie wedstrijden voordat de tweede helft van de competitie begint. Iedereen speelt drie kwartier, sommigen wat meer. Daarna zien we wel verder. De oefenwedstrijden pakken we serieus aan. In deze periode moeten we het niveau zien te halen dat nodig is voor de competitie".

De eerste oefenwedstrijd heeft een speciaal karakter. Het duel staat in het teken van de nieuwjaarsbrand in Volendam een jaar geleden. Koeman: ,,Het is een bijzondere wedstrijd. Het is anders dan vorig jaar omdat er meer tijd tussen de ramp zelf en de wedstrijd zit. Maar het verdriet is er natuurlijk niet minder door. Desondanks pakken we het serieus aan en proberen we zo goed mogelijk te spelen. Ruud Kras zou tegen Volendam een helft spelen. Helaas is hij licht geblesseerd. Voor hem is dat extra zuur."

Voor de jonge Volendammer is het een dubbele tegenslag. Hij speelt niet tegen zijn oude club en kan zich niet direct bewijzen in een wedstrijd. Hoogstwaarschijnlijk gaat hij wel mee naar Portugal, waar hij misschien wel aan spelen toekomt.

Vanuit het trainingskamp in Portugal volgt elke dag op ajax.nl een verslag van de gebeurtenissen en het laatste nieuws van de Ajacieden.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de Memorial Match tegen Volendam. Op de website van Volendam staat meer informatie omtrent de kaartverkoop.