Menu

Koeman blikt met vertrouwen vooruit

Ajax treft vrijdagavond om 20.15 uur FC Volendam weer eens voor de competitie. ,,Ik kijk er met vertrouwen naar uit", aldus trainer Ronald Koeman die donderdag een bijna complete groep op het trainingsveld had.

Hoewel Jari Litmanen afgelopen dinsdag in Zweden al een aantal speelminuten kreeg, is de Fin nog niet bij de selectie voor het duel tegen Volendam. ,,Hij zit dus ook niet op de bank", aldus Koeman. ,,Maar het gaat steeds beter. Zelf heeft Jari wel het gevoel dat het zou kunnen, maar we hebben gisteren besloten hem nog niet bij de wedstrijd te halen. Hij heeft meer aan nog een aantal trainingsdagen, waarna hij voor het duel van woensdag tegen Celta de Vigo misschien bij de groep zit."

Vanwege dezelfde reden ontbrak Zdenek Grygera in Zweden. De Tsjech had meer aan twee trainingsdagen dan aan een half uurtje meespelen. De verdediger zit tegen Volendam wél op de bank. ,,Hij zal niet starten, maar als het in de wedstrijd kan, dan zal ik hem graag inbrengen", sprak de trainer donderdagmiddag.

De enige die nog niet fit is, is John O'Brien. Maar de Amerikaan zit dicht tegen de groepstraining aan. ,,Ik denk dat hij volgende week wel bij de groep zit. Dan moet hij het normale traject afleggen, wat betekent dat hij in Jong Ajax zijn wedstrijden zal gaan spelen."

Ondertussen is Koeman wel een tevreden man, want hij heeft een grote groep, die ook nog eens qua niveau heel dicht bij elkaar zit. ,,In Zweden speelden we zonder zes, zeven vaste waarden. Sommigen die in Stockholm speelden, hebben normaal gesproken niet veel kansen op speelminuten. Als je dan in zo'n wedstrijd slecht presteert, zitten de thuisblijvers in hun vuistje te lachen. Dat was nu na die 5-0 overwinning wel anders. Ik vind ook dat wij de grootste en beste selectie hebben. Wij zullen niet bibberen als er twee afvallen. Zoals ik denk dat PSV het meer merkt als bijvoorbeeld Kezman en Van Bommel wegvallen."

PSV staat volgende week zondag op het programma, tot die tijd speelt Ajax nog twee wedstrijden. Te beginnen vrijdagavond tegen Volendam. ,,Ik kijk er met vertrouwen naar uit", zei Koeman op de persdag. ,,We hebben een fitte groep. Maar in de wedstrijd gaat het vaak anders dan je denkt. Volendam heeft goede voetballers en de laatste keer verloren we van ze. In dit soort wedstrijden hopen wij altijd snel te scoren en de tegenstanders hopen altijd dat ze de eerste fase goed doorkomen."