Menu

Koeman boekt vijftigste overwinning in eredivisie

De 3-2 zege van Ajax zaterdag in Roosendaal markeerde de vijftigste overwinning van Ronald Koeman als coach in de eredivisie. De trainer, die op 3 december van het vorig seizoen bij Ajax werd aangesteld, coachte zijn 25ste duel in de eredivisie namens de Amsterdamse club. In die 25 duels scoorde Ajax 55 keer en kreeg het 21 doelpunten tegen.

Koeman heeft Johan Cruijff en Rinus Michels bijna ingehaald op de ranglijst van Ajax’ succesvolste coaches in de eredivisie. Het winstpercentage van Koeman bedraagt momenteel 72 procent, dat van Cruijff en Michels respectievelijk 72,02 en 72,09. Onbedreigd bovenaan de ranglijst staat Stefán Kovács, die met Ajax 60 van zijn 68 eredivisiewedstrijden won. Goed voor een winstpercentage van ruim 88 procent.

Ajax heeft onder Ronald Koeman de laatste 14 officiële wedstrijden op rij gewonnen. Wanneer de oefenwedstrijden worden meegeteld, dan heeft Ajax momenteel nota bene een serie van 18 zeges op rij staan. Gemeten over alle wedstrijden werd in de laatste 41 wedstrijden onder Ronald Koeman slechts 2 keer verloren.