Menu

Koeman brengt de accenten aan

Nog twee dagen en de Klassieker Feyenoord - Ajax wordt gespeeld. Reden voor trainer Ronald Koeman tijdens de vrijdagtraining de accenten aan te brengen in zijn elftal. Zodat zijn spelers op eerste paasdag tot in de details weet wat ze doen moeten tegen de Rotterdammers.

Terwijl de grote groep op het ene trainingsveld bezig was, ontfermde René Wormhoudt zich over een handjevol andere Ajacieden. Zlatan Ibrahimovic kreeg een korte dueltraining voorgezet. De spits moest het duel zoeken met de ene keer Thomas Vermaelen en de andere keer Jelle van Damme. De Zweed werd staand met zijn rug naar de goal aangespeeld en moest het duel winnen om te scoren. Dat lukte hem een paar keer aardig.

Lang duurde het niet, want Koeman had zijn spits en verdedigers snel weer nodig. In een tactische oefening van zeven tegen zeven met één doel moesten de Ajacieden aanvallen en verdedigen op de manier die de trainers verlangen. Dus legden Koeman, Krol en Bruins Slot het spel vaak stil om tactische aanwijzigingen te geven aan de mannen.

Langs de kant werd het alsmaar drukker. Dat het Goede Vrijdag is en de scholen vrij hebben, was goed te merken voor de Ajacieden. Nog een extra reden voor de Ajacieden om bij de afwerking op doel het beste beentje voor te zetten, want niemand wil een afzwaaier maken met zoveel publiek.

Voor de keepers was dat balen. Ze kwamen er nauwelijks aan te pas. ,,Bedankt, keepers!", klonk het dan ook sarcastisch uit de mond van de met scherp schietende Victor Sikora. Ook Krol had nog een opmerking voor de keeperstrainer Wil Coort in petto. ,,Ga ze nu maar warm spelen Wil", was het bijtende commentaar van de assistent-trainer.

Maar hoewel Lobont nog wel verder wilde, meldden de basisspelers zich al. Zij hadden de standaardsituatie nog een keer goed doorgenomen en voegden zich bij de overige spelers voor de cooling-down.

De vrijdagtraining zat er op. Zaterdagmiddag volgt er nog één en dan moet iedereen er klaar voor zijn. Zondagmiddag 12.30 uur, Feyenoord - Ajax. ,,Dat is altijd een aparte wedstrijd", zei Johnny Heitinga voor de camera van de Amsterdamse zender AT 5. ,,Ik denk dat Feyenoord moet winnen en alles op alles zal zetten. Voor ons is het een prestigeslag. Want er is toch niets mooier dan winnen in De Kuip?!"