Menu

Koeman coacht honderdste wedstrijd

Ronald Koeman coacht vanavond tegen FC De Lutte zijn 100ste wedstrijd in dienst van Ajax. Het duel in De Lutte, waar Ajax voor de komende week zijn trainingskamp heeft opgeslagen, begint om 19.30 uur.

Ronald Koeman debuteerde op 4 december 2001 bij Ajax als opvolger van Co Adriaanse. Het eerste duel in de competitie in eigen huis tegen Fortuna Sittard leverde meteen een klinkende 4-0 zege op. Inmiddels is Koeman 75 officiële wedstrijden verder en staat de teller op 76 officiële duels. Daarin boekte Koeman 49 zeges en speelde hij met Ajax 18 keer gelijk. De Ajacieden maakten in de officiële wedstrijden onder leiding van Ronald Koeman 174 doelpunten en kregen er 69 tegen.

De 11-0 zege afgelopen zaterdag tegen FC Blauw-Wit Amsterdam markeerde de 20ste oefenwedstrijd van de Ajacieden in het Koeman-tijdperk. Gevoegd bij de twee klinkende zeges die Ajax vorig seizoen in het Amsterdam Tournament boekte op Manchester United en FC Barcelona zet de teller op 98 wedstrijden. Het 99ste Ajax-duel van Ronald Koeman dateert van 21 november 2002. Toen leidde hij de spelers van Jong Ajax in de strijd om de Amstel Malt Cup naar een 4-1 zege op Jong Vitesse. Jong Ajax zou uiteindelijk de Amstel Malt Cup ten koste van PSV in de wacht slepen.

De totale balans van Ronald Koeman als coach bij Ajax komt er daardoor als volgt uit te zien:
- 99 duels
- 68 zeges
- 20 gelijke spelen