Menu

Koeman denkt nog na over invulling middenveld

Ronald Koeman zal door de blessure van Wesley Sneijder en de schorsing van Rafael van der Vaart zondag tegen NAC een ander middenveld moeten formeren dan de laatste weken het geval was. Over wie hij gaat opstellen, kan de trainer nog een dag nadenken.

,,Ik zou eventueel John O'Brien als linksback kunnen opstellen en dan schuift Maxwell naar het middenveld. Maar er zijn meer opties. Het zou voor Rasmus Lindgren wel een beloning zijn als hij debuteert tegen NAC. Hij verdient dat eigenlijk wel. In de wedstrijden dat hij heeft meegespeeld, heeft hij het goed gedaan. Hij kan heel goed positie kiezen, heeft oog voor de juiste momenten om diep te gaan en hij heeft scorend vermogen. Rasmus heeft een probleem en dat is dat er op zijn positie, hij speelt het liefste links op het middenveld, andere spelers zijn of waren. Nu er twee wegvallen, komt hij in beeld."

Steven Pienaar kwam vrijdagochtend pas om tien uur terug van zijn interland met Zuid-Afrika. Hij kwam even op het trainingsveld en moet zaterdag weer volledig meetrainen. Doordat er zoveel mensen afwezig waren, moest Koeman wachten met zijn analyse van het duel tegen FC Twente. ,,Het was een moeilijke week. Ik zat met een stuk onvrede dat ik niet kwijt kon. Pas vandaag hebben we teruggegrepen op die wedstrijd. Dat hebben we met de middenvelders alsnog gedaan, want het was zó belangrijk. Voor en na de training heb ik met ze gesproken. Zulke positionele fouten mogen niet worden gemaakt. Ze hebben heel hard gewerkt, zich goed ingezet, maar met veel lopen win je de wedstrijd niet. Het lag zondag echt aan het positiespel."

Het middenveld zal het zondag beter moeten doen, zoveel is duidelijk. ,,Het is logisch dat we moeten winnen. Dat moet Ajax altijd. De tweede plaats is nog niet volkomen verspeeld. Dit weekeinde moeten we punten inhalen en AZ krijgen we nog thuis. Het seizoen is nog niet verloren. We hebben ook de UEFA Cup en de Amstel Cup nog."

Ryan Babel trainde vrijdag voor het eerst na zijn blessure weer mee. Koeman wacht de training van zaterdag nog af waarna hij beslist of hij de Amsterdamse spits meeneemt naar Den Haag. ,,Risico's wil ik niet lopen met Babel, want we kunnen woensdag tegen Auxerre niet beschikken over Angelos Charisteas." De Griek mag Europees niet voor Ajax uitkomen, omdat hij al in de Champions League voor Werder Bremen heeft gespeeld.

De trainer kreeg de vraag voorgelegd of de huidige situatie te vergelijken is met de mindere periode van voor de winterstop. ,,Dit is totaal anders. Nu geven we weinig kansen weg. Twente schoot na een halfuur pas op doel. We kregen domme goals tegen."