Menu

Koeman: ''Dit had heel anders kunnen aflopen''

Over de uiteindelijke 4-0 zege kon trainer Ronald Koeman wel tevreden zijn, maar het vertoonde spel baarde hem zorgen. ,,Ik dacht dat we verdedigend verder waren, maar zoals het in de eerste helft stond, had het heel anders kunnen aflopen. We hadden in de rust uitgeschakeld kunnen zijn."

,,Als je kijkt naar de uitslag dan ben ik tevreden, maar verder kan ik het niet zijn. Dankzij Fred Grim blijf je dan in de wedstrijd", sprak Koeman na afloop.

,,Omdat ik naast me op een schermpje de beelden kon zien, zag ik dat de penalty een lachertje was. Dan heb je nog mazzel dat-ie er niet in ging. In de eerste 20 minuten gaven we zoveel weg, dat kan niet. Normaal gesproken wordt dat afgestraft, nu niet."

Koeman holde na het opstootje tussen Matthijs en Van der Meyde het veld in. ,,Ik probeerde mijn spelers tegen te houden, maar het was misschien niet zo slim." Lodeweges gaf ook zijn mening daaromtrent: ,,Het spel stopte, Wamberto liep door. Iedereen wachtte op het fluitsignaal van de scheidsrechter, maar het spel ging door en Ajax scoorde."

Koeman liet Zlatan na de rust niet terugkeren. ,,Het lijkt me wel duidelijk dat Machlas een psychologische voorsprong heeft genomen. Ik heb geprobeerd Zlatan vertrouwen te geven en dan hoop je dat hij dat op een goede manier oplost. Maar als hij, terwijl hij niet in de wedstrijd zit, de bal wil stifte en niet gewoon met zijn ogen dicht op doel ramt, tsja.."

,,Ik kan hem ten koste van alles laten staan, maar ook het functioneren van het elftal is belangrijk. Dat hij mijn vertrouwen heeft beschaamd is een groot woord, maar hij moet wel inzien dat als hij moeilijk zit, dat hij de makkelijkste weg kiest. Dat deed hij niet. Ik hoop dat hij begrijpt dat hij in het team staat om doelpunten te maken. Ik geef het liefste iedereen zo lang mogelijk het vertrouwen. Maar dit is Ajax. Daar moet je goed spelen en winnen."