Menu

Koeman: '' Door individuele kwaliteiten konden we herstellen''

Het moet voor de trainers van Ajax en Vitesse - eindstand 5-1 - een merkwaardig moment zijn geweest, de persconferentie na afloop van de wedstrijd. Het beeld was mooi. Edward Sturing en Ronald Koeman. De huidige verantwoordelijke man van Vitesse was twee weken geleden nog assistent van Ronald Koeman, die nu aan de andere kant van de tafel zat als trainer van Ajax.

,,We hebben het vroeger nog wel eens gehad over het feit dat spelen met de twee spitsen Amoah en Sikora, de manier is om Ajax te kloppen", verklapte Koeman lachend. ,,Maar vanavond niet", haakte zijn voormalige rechterhand met een verwrongen grimas in.

Toch startte Vitesse goed, had ook Koeman geconstateerd. ,,Als je de uitslag van 5-1 ziet, denk je dat er fantastisch is gespeeld. Maar het eerste half uur was dat zeker niet het geval. We dekten niet kort en agressief genoeg. Dan ben je blij dat je Van der Vaart hebt. Door zijn klasse kwamen we tot twee keer aan toe op voorsprong. De 4-1 was voor Vitesse de nekslag."

,,Daarna heb we het slim uitgespeeld, maar de uitslag had nog hoger kunnen uitvallen. Voor ons is deze avond, ook gezien de andere uitslagen (Feyenoord verloor met 3-2 bij FC Twente, red.) goed verlopen. Beetje bij beetje komt er meer organisatie en balans in het elftal, alleen lukte dat niet vanaf het begin. Dan zijn momenten weer bepalend voor het verloop van de wedstrijd. Dat viel voor ons positief uit en voor Vitesse negatief."