Menu

Koeman: 'Elke wedstrijd begin je op nul'

Trainer Ronald Koeman bekijkt elke wedstrijd los van de voorgaande, omdat ieder duel weer anders is. Tegen Sparta, aanstaande zondag, begint hij - ondanks de overtuigende 3-0 zege op PSV - ook weer op nul.

Koeman: ,,Het meest ideaal is om altijd met een vast systeem te spelen. Je kunt daarin nuances aanbrengen door het systeem te wijzigen als je in balbezit bent of als je moet verdedigen. Het verschil zit ook in het type speler op een bepaalde positie. Maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer: in balbezit moet je de vleugels bezet houden."

Hiermee geeft de trainer aan waarschijnlijk te kiezen voor het vertrouwde systeem met twee vleugelspitsen, 4-3-3, zoals hij het liefst speelt. In de halve finale om de Amstel Cup tegen PSV afgelopen woensdag koos hij echter voor een systeem met twee spitsen, omdat Wamberto was geschorst en Van der Meyde niet in grootse vorm verkeerde. Wamberto is zondag nog steeds niet van de partij, Van der Meyde liet met zijn doelpunt tegen PSV zien niets te willen weten van vormverlies. Indien hij op rechts begint, is Mido eventueel een optie op de linkervleugel.

De Egyptenaar verliet vrijdagochtend halverwege de training het veld. Hij had wat last van een pees in zijn voet, maar het lijkt niet ernstig. Hij was uit voorzorg van het veld gestapt.

Het leek Koeman niet nodig het belang van elke wedstrijd in de eindfase van de competitie nog eens te benadrukken aan zijn spelers. ,,Er zijn nog vier wedstrijden en het zijn tevens de moeilijkste. Het elftal moet nu laten zien dat het goed met de druk kan omgaan. Het voetbal is onvoorspelbaar, maar ik hoop dat de manier van spelen en eigenlijk de hele wedstrijd van afgelopen woensdag een positieve werking hebben op het team."

Koeman is op de hoogte van de uitspraken van voorzitter Van Praag omtrent het supportersgedrag. Hij hoopt van harte dat de Ajax-aanhang zich de resterende wedstrijden zal gedragen. ,,Het zou slecht zijn als we in de laatste fase van dit seizoen in de strijd om de titel de steun van onze supporters zouden moeten missen. Het elftal heeft behoefte aan positieve en goede supporters, zoals afgelopen woensdag het geval was", aldus de oefenmeester.