Menu

Koeman en Krol openen vernieuwde Ajax Fanshop en Ajax Museum

Ajax-coach Ronald Koeman en zijn assistent Ruud Krol zullen zaterdag 22 december op feestelijke wijze de geheel vernieuwde Ajax Fanshop en het heringerichte Ajax Museum openen. Koeman en Krol verrichten om 14.00 uur die dag de officiële openingshandeling, omringd door de nodige festiviteiten. Door de verbouwing hebben de Ajax Fanshop en het Ajax Museum voor Europese begrippen bijzondere proporties en een unieke sfeer gekregen.

Naast Koeman en Krol zullen op 22 december ook Cedric van der Gun, Daniel Cruz en enkele andere spelers aanwezig zijn voor het uitdelen van handtekeningen.

De Ajax Fanshop is omgetoverd tot een winkel met allure. Van 180 m2; is het winkeloppervlak toegenomen tot 450 m2. De zeer ruime collectie is voor het eerst volledig zichtbaar voor het winkelend publiek. Ook het bedrukken van het gewilde Ajax-shirt gebeurt in de nieuwe Ajax Fanshop onder de ogen van de fans. Met de uitbreiding van twee naar vijf kassa's zal bovendien de wachttijd van klanten zo goed als verdwijnen.

Het Ajax Museum is in de nieuwe opzet ondergebracht op één etage, waar de historie en de internationale successen van Ajax in volle glorie tot hun recht komen. De permanente tentoonstelling is meer dan een uitstalling van relikwieën, Europa Cups en Wereldbekers: in beeld en geluid herleeft het roemruchte verleden van Ajax. Uiteraard eert het Ajax Museum ook de kopstukken uit de Ajax-historie. Zo staan Johan Cruijff en Marco van Basten elk met hun eigen vitrine gebroederlijk naast elkaar in het nieuwe Ajax Museum.

De Ajax Fanshop opent op 22 december zijn deuren overigens al om 9.30 uur. Tussen 12.00 en 13.00 uur is er gelegenheid voor de kinderen om op de foto te gaan met Lucky, de mascotte van de Ajax Kids Club. Voor iedere bezoeker van de Ajax Fanshop is er een helium luchtballon in de vorm van een Ajax-shirt. En wie met korting artikelen wil kopen, heeft de kans zijn eigen kortingspercentage te bepalen met een welgemikte trap op een doel met verschillende gaten.