Menu

Koeman en Van Gaal genieten samen

Ronald Koeman en Louis van Gaal vertelden op de persconferentie van het Amsterdam Tournament allebei genoten te hebben van de wedstrijd tussen hun Ajax en hun Barcelona. ,,Alles zat erin", vond Van Gaal. ,,Het was een wedstrijd met twee gezichten", stelde Koeman.

,,Ik heb van Barcelona genoten in de eerste helft en van Ajax in de tweede", sprak van Gaal. ,,De manier waarop ze er alles aan deden. Daar houd ik van. Er straalde veel ambitie uit van dit team. En als je dan kijkt naar de koppies van teleurstelling bij onze jongens, terwijl het om een wedstrijd in de voorbereiding gaat, dan ben ik trots."

Dat gevoel moet Ronald Koeman ook hebben gevoeld, al gaf het eerste uur daar totaal geen aanleiding voor. ,,In de eerste helft was Barcelona fantastisch, wij hadden daar problemen mee. Het lag vooral aan Kluivert, die zo sterk aan de bal was. Hij was balvast, waardoor Barcelona kon bijsluiten. Ons middenveld dekte niet kort genoeg, maar je kan ook zeggen dat het aan Barcelona lag. Dit is het hoogste niveau en ik denk niet dat we dit in de Nederlandse competitie mee zullen maken."

In de tweede helft lukte het beter met Ajax. ,,Ik had in de eerste helft al gezegd dat je wel achteruit zou kunnen voetballen maar daar houd ik niet van. Met achterin een tegen een spelen en voorin druk zetten, moest het ook kunnen. Dat lukte in de tweede helft wel. Na de 1-3 hadden we op basis van enthousiasme en karakter het geluk dat we terug in de wedstrijd konden komen. Dat was fantastisch voor de club en de mensen. Dat het dan nog 4-3 wordt is voor de organiserende club wel zo plezierig. Maar dat we nog zijn terugkomen is ongelooflijk en een compliment aan de ploeg waard."

Met Witschge had Koeman de joker in huis. ,,Zijn kwaliteiten zijn bekend. Ik vond wel dat hij in de eerste helft meer in balbezit had moeten komen. Dat lag aan hem maar ook aan de anderen. Ik weet zeker dat Ajax hem goed kan gebruiken. Natuurlijk is het voor hem fantastisch zo mooi de laatste goal te maken."