Menu

Koeman geen trainer maar speler

Vanwege de vele interlands deze week verscheen slechts een klein groepje Ajacieden op het trainingsveld. Wil Coort nam de leiding over de training, Ronald Koeman keek vooral toe en speelde ook nog even mee.

Zdenek Grygera trainde nog steeds apart met de fysiotherapeut in een hoek van het veld. De Tsjech kende gedurende deze blessureperiode al verschillende trainingsmaatjes. Thomas Vermaelen, die last heeft van een rugblessure, hield hem maandagochtend gezelschap. Hatem Trabelsi volgde de warming-up met de groep, om zich vervolgens onder leiding van René Wormhoudt toe te leggen op loopoefeningen. En dat ging minder. Halverwege de training moest de Tunesiër met een verbeten gezicht het veld verlaten.

Nadat René Wormhoudt het zevental fitte Ajacieden had opgewarmd, nam Wil Coort het groepje onder zijn hoede. Sander Boschker en Maarten Stekelenburg waren inmiddels ook warm, dus werden die twee groepjes samengevoegd voor een serie afrondingsoefeningen. Ronald Koeman pakte ook een bal, maar de trainer gebruikte het als stoeltje om de inspanningen van zijn pupillen te bekijken.

Blijkbaar begon het bij de oefenmeester even later toch te kriebelen, want Koeman stond op, nam de bal mee en sloot zich bij het groepje aan. Maxwell en Julien Escudé namen de rol van toeschouwer over omdat zij tegen NEC de hele wedstrijd speelden.

Op het moment dat Wil Coort Stekelenburg iets te ver voor zijn doel zag staan, schoot de keeperstrainer van afstand over zijn leerling heen. En net zoals vorige week tegen de Marocprofs, vloog deze bal ook in het net. Vervolgens was de jonge doelman op zijn hoede. Maar in een onbewaakt ogenblik gebeurde het weer. Stekelenburg kon er niet om lachen, zijn teamgenoten natuurlijk wel. Toen de oefening veranderde - van schieten van afstand moesten de Ajacieden nu het duel opzoeken met de keeper - hield ook het pesten op en tegen twaalven zat het er voor iedereen op het veld op.