Menu

Koeman: 'Gesprek was verhelderend'

Ronald Koeman liet tijdens het wekelijkse persuurtje vrijdagmiddag weten dat hij niet veel zal veranderen aan de opstelling voor komende zondag ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Twente. Ook ging de trainer in op het gesprek dat hij voor de training vrijdagochtend had met de spelersgroep.

De wedstrijd van afgelopen woensdag tussen Zweden en Nederland was de aanleiding voor het gesprek voor aanvang van de training vrijdagochtend. In die wedstrijd raakte Rafael van der Vaart geblesseerd aan zijn enkel tijdens een duel met Zlatan Ibrahimovic. De trainer vond dat er een aantal gevallen was in die wedstrijd waarin een individu zich boven het teambelang stelde. ,,Ze weten nu hoe ik daarover denk", aldus Koeman. ,,Mocht zoiets nog een keer voorkomen dan weten de spelers wat de maatregelen zullen zijn. Gelukkig is niet iedereen hetzelfde, maar dat betekent dat je in de groep karakters van elkaar moet accepteren en corrigeren. Zlatan is zo´n type dat anders kan reageren dan anderen. In de actie waarbij Van der Vaart zich blesseerde was niets opzettelijk in de beweging van Zlatan. Maar ik vind dat hij meteen naar Rafael had moeten gaan. Hoe Rafael vervolgens in verschillende media reageerde vond ik ook niet goed. Ze spelen bij één club, hebben hetzelfde doel. Je moet het belang van de club prevaleren in zo´n vriendschappelijk duel. Het gesprek vanochtend was verhelderend voor iedereen."

Ronald Koeman was overigens niet verbaasd dat een speler geblesseerd terugkwam. ,,Als je achttien spelers ´kwijt´ bent heb je altijd een beetje angst dat er een of twee geblesseerd terugkomen. Ik had alleen niet verwacht dat een vriendschappelijk duel zou uitmonden in zoiets", doelde hij op de vele aandacht van de media voor Rafael van der Vaart en Zlatan Ibrahimovic.

Van der Vaart is door zijn blessure niet inzetbaar tegen NAC. Naast John O´Brien is verder iedereen wel weer terug bij de groep. Nicolae Mitea is echter nog niet fit genoeg om te starten aanstaande zondag. Daardoor zal de voorhoede naar alle waarschijnlijkheid dezelfde zijn als tegen FC Twente. Wesley Sneijder, die tijdens de training lichte klachten had, is geen probleem voor zondag. ,,De enige keuze die ik nog moet maken is wie er rechtsback speelt en wie centraal achterin", verklaarde Koeman. ,,In principe wil ik zo min mogelijk schuiven."