Menu

Koeman: 'Gevoel dat we weg omhoog hebben gevonden'

Als een club uit de bovenste regionen op bezoek gaat bij een staartclub dan wordt er gemakshalve al van winst uit gegaan. Dus zegt Ronald Koeman op de persconferentie dat het voor Ajax nog niet makkelijk is om bij De Graafschap te winnen. ,,Maar ik heb wel het gevoel dat we de weg omhoog hebben gevonden. Dat moet op het veld tegen De Graafschap zijn beslag krijgen."

De trainer mist ondertussen toch een aantal spelers wegens blessures. ,,Tot een paar weken geleden hadden we nauwelijks blessuregevallen", stelde Koeman vast. ,,Maar nu moeten we toch Bogdan Lobont, John O'Brien, Steven Pienaar en Johnny Heitinga missen. Heitinga heeft vocht in de knie. Rafael van der Vaart is, nadat hij geblesseerd uitviel tegen Feyenoord, wel weer fit maar ik weet nog niet of hij speelt. En ook Nigel de Jong kan, nadat hij tot woensdag niet mocht koppen en het nu nog even rustig aan heeft gedaan, zaterdag spelen."

De trainer laat wederom Wesley Sonck buiten de selectie. ,,Ik heb net als vorige week de keuze gemaakt voor Ryan Babel en daar houd ik dit weekeinde ook aan vast. Ik maak een keuze voor de beste achttien spelers en daar zit Sonck niet bij."

Koeman sprak vrijdagmiddag over een moeilijke afgelopen week. ,,Pas vandaag waren we helemaal compleet vanwege de interlands. Dat betekent dat we maar één training hadden om ons te richten op De Graafschap. Ik verwacht in die wedstrijd dat we veel in balbezit zullen zijn in de kleine ruimte, dus daar trainden we op. We willen zelf de toon zetten en snel druk naar voren zetten. De wedstrijd tegen Feyenoord stond op zich, al vind ik wel dat we daar een opgaande lijn hebben laten zien en te weinig hebben gekregen. Maar het gevoel dat we ook de weg omhoog hebben gevonden, moet komende week beslag krijgen op het veld. Dat zien we dus morgen tegen De Graafschap. Voor ons valt daar niets te winnen als iedereen al winst verwacht. De ploeg vecht tegen degradatie. We moeten winnen, maar het zal niet gemakkelijk zijn."