Menu

Koeman heeft weer 18 fitte spelers

Ajax trainde vrijdagochtend in de Arena. Het was de laatste oefensessie voorafgaand aan het duel tegen FC Groningen. Richard Witschge, Andre Bergdølmo, Jelle van Damme en Andy van der Meyde zijn allen weer fit genoeg om zaterdag te kunnen spelen tegen de Noorderlingen.

Spits Mido haalde het einde niet. Tijdens de training, waarbij het accent lag op het afwerken op doel, verergerde Mido bij een schotpoging de bovenbeenblessure die hij opeglopen had in de interland tegen Denemarken en de Egyptische aanvaller kan tegen Groningen niet spelen. Mocht het nodig zijn om Zlatan in die wedstrijd te wisselen, dan heeft Koeman geen echte spits meer op de bank. ,,De stand zal bepalen wie dan in de spits komt te staan'', aldus Koeman. ,,We hebben met Boukhari, Pienaar en Seedorf jongens die op een andere manier die positie kunnen invullen, mocht het nodig zijn.''

Ronald Koeman kan in het thuisduel tegen Groningen, zaterdag om 19.30 in de Arena, wel weer beschikken over de herstelde Richard Witschge en Andre Bergdølmo. Zij speelden donderdagavond al met Jong Ajax tegen ADO Den Haag (2-1 verlies) om wedstrijdritme op te doen. Ten opzichte van het duel tegen Feyenoord is Tomas Galasek na een schorsing weer inzetbaar. Ook is Jelle van Damme hersteld van een gekneusde long en is Andy van der Meyde voldoende fit na de lichte hersenschudding die hij opliep tegen Feyenoord. Het betekent dat Koeman een selectie van 18 spelers heeft voor de wedstrijd van zaterdag.

Koeman vertelde later aan de verzamelde pers dat Zlatan weer geheel fit is. De spits was wel afgereisd voor een interland met Zweden, maar had, op eigen verzoek, niet gespeeld. ,,Ook omdat hij voor de volgende interland geschorst is'', zei Koeman.

De trainer gaf aan blij te zijn met de immer groeiende mentale weerbaarheid van zijn team. ,,Ze zijn eerst met de wedstrijd tegen Groningen bezig en kijken nog niet te veel naar Arsenal. Ook met het terugkomen van al die interlands gaan ze goed om. Het is toch lastig. Volgens mij is wel de blessure van Mido daar op terug te voeren. Het was een zware reis en hij heeft 90 minuten gespeeld. Maar bijvoorbeeld voor Lobont is het spelen van een interland best goed. Hij is lang uit de roulatie geweest met een blessure, dus die kan het gebruiken om veel wedstrijden te spelen.''

Ook Rafael van der Vaart en John O'Brien waren weer op het gras van de Arena. Zij zullen zich na de wedstrijd tegen Groningen bij de groep aansluiten. Koeman vertelde te overwegen beiden mee te nemen naar Londen , omdat daar immers de groepstrainingen zullen plaatsvinden. De coach benadrukte dat het vooral om de trainingen gaat, en niet om een van beiden mee te laten ddoen tegen Arsenal op dinsdag. ,,Ze hebben dan drie dagen goede groepstraining en kunnen donderdag eventueel met Jong Ajax meedoen'', aldus Koeman.