Menu

Koeman: ''Het enige compliment dat ik kan geven is de geleverde strijd op het einde''

"Het publiek heeft waarschijnlijk genoten door het aantal doelpunten dat zij hebben gezien. Als je verder kijkt dan kan ik absoluut niet tevreden zijn", begon Ronald Koeman de persconferentie na afloop van Ajax - RBC.

"We zijn heel matig begonnen. Ik geloof dat de derde breedte pass al werd afgestraft. Wij zijn niet goed genoeg om een wedstrijd met 80% in te gaan. En dat deden we wel. Er was in het begin veel te weinig strijd, die kwam pas op het einde na de derde goal. Eigenlijk is dat het enige compliment dat ik vandaag kan geven."

Koeman zag vooral in de verdediging te veel fout gaan. "Achterin wordt er te weinig onderling gecommuniceerd. De een speelde vandaag wel op buitenspel de ander niet. Dat kan niet en daar moeten we mee aan de slag."

Vandaag was Cristian Chivu de aanvoeder. Koeman ga op de persconferentie aan dat hij Chivu hiermee meer verantwoordelijkheid wil geven in de organisatie van de verdediging en het elftal. "Met alle respect voor Fred Grim, maar ik geef er de voorkeur aan om een speler en geen keeper als aanvoerder te hebben. Cristian heeft inmiddels veel ervaring in het Roemeense team op gedaan en met de aanvoerdersband wil ik hem een stukje verantwoordelijkheid geven."