Menu

Koeman: 'Het kampioenschap is ver weg'

Hoewel de uitslag anders deed vermoeden, was Ronald Koeman na afloop niet tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,We hebben niet goed gespeeld. De Graafschap was agressiever en begon veel beter aan de wedstrijd", aldus een duidelijk ontevreden Koeman.

Door het slappe en ongeconcentreerde begin van Ajax kreeg De Graafschap ruimte. De eerst minuten leverde dat gevaarlijke momenten voor het doel van Lobont op. In de derde minuut profiteerde De Graafschap-spits Van de Haar van het ongeconcentreerde spel in de Ajax-verdediging. Uit een corner van Culina mocht Van de Haar prachtig omhalen. Iets waarvoor Koeman voor de wedstrijd nog zo voor had gewaarschuwd. Koeman: ,,Van te voren wisten we dat we vooral bij standaardsituaties in de problemen konden komen. En toch viel de goal uit een corner."

Ajax kwam weer terug in de wedstrijd door Rafael van der Vaart. Vooral zijn tweede goal, in de blessuretijd van de eerste helft, was een opsteker voor de ploeg. ,,Een breekpunt, zo op slag van rust, maar het was niet eens verdiend", aldus Koeman op de persconferentie.

De tweede helft leverde een heel ander beeld op. De licht geblesseerde Litmanen werd vervangen door Sikora. Van der Meyde verhuisde naar de rechterkant en Steven Pienaar ging kort achter Van der Vaart spelen. De omzettingen pakten goed uit. ,,De laatste twintig minuten van de tweede helft kregen we meer ruimte. Toen hebben we ook laten zien dat we goed kunnen voetballen, maar daarvoor was het niet goed."

De vier doelpunten die in de laatste twintig minuten vielen, zijn in ieder geval goed in de race om het kampioenschap. Feyenoord won de topper tegen PSV met 3-1. De Eindhovenaren staan nu nog slechts drie punten voor op Ajax. Koeman gelooft echter niet dat PSV nog punten zal verspelen. ,,Je hoopt dat Feyenoord punten zou verspelen. Ik geloof niet dat PSV nog fouten zal maken. Het kampioenschap is ver weg."