Menu

Koeman hoopt draad weer op te pakken

Ronald Koeman kan voor de wedstrijd tegen FC Twente aanstaande zondag in ieder geval geen beroep doen op Tomás Galásek en Bogdan Lobont, maar zoveel was al wel duidelijk. Zdenek Grygera zal echter ook geen deel uitmaken van de selectie. De Tsjech kampt met hamstringklachten. De trainer hoopt dat zijn team komend weekeinde de draad wel weer oppakt, na het doelpuntloze gelijkspel van afgelopen zondag tegen ADO Den Haag.

De blessure van Galásek in de selectie is een teleurstelling voor de trainer. ,,In Zuid-Afrika hoopten we dat het herstel van Galásek een paar weken in beslag zou nemen. Het blijkt langzaam wat beter te gaan, maar het zal nog wel een paar weken duren voordat hij weer fit is", verklaarde Koeman tijdens het wekelijkse perspraatje vrijdagmiddag.

Nu ook Zdenek Grygera wegvalt, moet Koeman een andere oplossing zoeken in de verdediging. John Heitinga zou een plaatsje naar achteren kunnen gaan, zodat het middenveld eveneens een andere samenstelling krijgt dan afgelopen zondag, maar hoe de trainer zal schuiven met zijn spelers en wie hij nieuw zal inbrengen, liet hij nog niet weten. Rasmus Lindgren blijft bij de groep zolang de personele problemen aanhouden in de A-selectie.

Het puntverlies van afgelopen zondag is hard aangekomen bij Koeman en de zijnen. ,,We hadden hoop op de maximale score in deze twee thuiswedstrijden", doelde Koeman op de duels tussen ADO en FC Twente. ,,Dat is een grote streep door de rekening. We begonnen slecht tegen ADO en dat heeft ons de rest van de wedstrijd achtervolgd. Wij stellen hoge eisen bij Ajax, dus zijn we heel ontevreden als we een gelijkspel behalen in een thuiswedstrijd. Ook het moment van puntverlies was slecht, we zijn op dit moment afhankelijk van wat AZ en PSV, de nummers 1 en 2 in de competitie, doen. En je weet van tevoren hoe een ploeg als ADO zal spelen; Twente zal zondag hetzelfde doen. Zij komen voor een punt en wij moeten dat zien af te straffen. Tegen zo'n opponent moet je goed zijn en snel en agressief spelen. In de wedstrijd tegen ADO echter bleven teveel spelers onder hun niveau, het was een mindere prestatie als geheel. Gelukkig is elke wedstrijd anders. Zondag moet er een goed gevolg komen."