Menu

Koeman leidt zijn eerste Ajax-training

Ronald Koeman stapte maandagochtend rond kwart voor twaalf voor het eerst het trainingsveld op bij de Arena. Gistermiddag stond hij nog met Vitesse in Nieuw Galgenwaard, vandaag wachtte het Amsterdamse trainingsveld.

Het zal even wennen zijn geweest voor Koeman. Geen Stefanovic, Kreek, Van Hintum of Peeters. Maar wel Heitinga, Chivu, Galasek, Van der Vaart en Machlas.

In een rustige oefensessie tastte Koeman zijn nieuwe pupillen af. Wie kan wat en wie kan iets vooral niet? Want het is wel de bedoeling dat hij dinsdagavond met een goed doortimmerd elftal op de proppen komt.

Vooral de situaties bij dode spelmomenten werden uitgebreid gerepeteerd. Wie moet de corners vanaf links nemen? Koeman liet Van der Meyde, Heitinga, De Cler en Wamberto voordoen. De rechtsbenigen kwamen er opvallend genoeg beter uit dan de linkspootjes.

Koeman koos ook voor afwerken op het doel en daar zal hij niet vrolijk van zijn geworden. De voorzetten waren of te hoog, of te laag of te hard en de ballen die wel goed voorkwamen werden met het grootste gemak gemist. Deze kwaal zal hoog op het prioriteitenlijstje van Koeman zijn gezet.

De eerste training werd afgesloten met een reeks vrije trappen. Tomas Galasek, Rafael van der Vaart, Andy van der Meyde en Cristian Chivu vuurden hun pijlen af op Didulica en Grim. Ook nu verdwenen er niet al te veel ballen achter de doelmannen, maar dat ging anders bij de penalty's. Bergdolmo, Chivu, Galasek en Van der Vaart ontfermden zich over de uitgelezen kansen op een doelpunt. En nu konden de keepers de gang naar het doel wel maken.

Na afloop zei Koeman dat hij nog niet veel tijd had gehad om de spelers te spreken en een selectie te bepalen. ,,Ik ga vanmiddag met Ruud nadenken welke elf spelers ik morgen ga opstellen."