Menu

Koeman niet ongeremd blij over bekerwinst

Trainer Ronald Koeman was uiteraard blij met de Amstel Cup, maar hield toch een wrange smaak over aan de bekerfinale. Hoewel hij een fantastische wedstrijd had gezien en de Amstel Cup een bekroning op een goed seizoen vond, was de grensrechterlijke dwaling een kleine domper op de feestvreugde.

,,Ik ben natuurlijk enorm blij dat we alsnog de beker hebben gewonnen", aldus Koeman. ,,Maar dat het door een grensrechterlijke dwaling gebeurde is dramatisch voor Utrecht. Dat neemt bij mij een deel van de vreugde weg."

Maar er bleef nog genoeg vreugde over. ,,Ik heb een fantastische wedstrijd gezien. Van Ajax-kant was het een prima eerste helft en kwamen we op een terechte 1-0 voorsprong. Er was zelfs een moment dat we op 2-0 konden komen. Maar in de tweede helft kwam Utrecht door wissels aan hun kant goed terug in de wedstrijd. Ze waren vooral fysiek sterk in de lucht. Die gelijkmaker viel uit een ingooi die de verdediging nooit mag laten stuiteren."

En via een penalty kwam Utrecht zelfs op voorsprong. ,,Ik heb de televisiebeelden gezien en vond de strafschop overdreven. Het was positief dat we bleven voetballen en kregen zelfs nog een bal op de lat. Maar het was onvoorstelbaar dat het doelpunt van Wamberto werd goedgekeurd. Het is toch diep triest als je zo een bekerfinale moet verliezen zoals Utrecht. Dat is dramatisch. Natuurlijk worden er fouten gemaakt, maar wat kan ik hier verder op zeggen. Een grensrechter hoeft niet veel meer te doen dan te bepalen wie in mag gooien en of het buitenspel is."

Utrecht was geknakt. Koeman: ,,Die beslissing was beslissend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Wij kwamen terug in de wedstrijd en voor Utrecht was het een domper. Maar ik ben enorm blij dat we alsnog de beker winnen. Het is een bekroning op het seizoen."

De trainer speelde nog even met het idee om Van der Vaart in te brengen, maar deed het niet. ,,Het was een vraagteken of hij er al aan toe was. Als de wedstrijd eerder was beslist dan had ik hem zijn minuten laten pakken. Maar nu wilde ik geen risico met hem lopen en vond ik Pienaar geschikter."

In de verlenging was het de andere invaller Zlatan die de Golden Goal scoorde. Voor niemand was het mooier om de beslissing te forceren dan voor de Zweed. ,,We zijn weken met hem bezig geweest dat hij moet aannemen en schieten. Voor hem is het fantastisch de winnende te maken. Dat is belangrijk om uit een mindere periode te komen."