Menu

Koeman noemt 'salonremise' vorig seizoen nog even

Vorig seizoen greep Ajax mede door een gênante salonremise tussen FC Groningen en PSV (0-0) net naast de titel. Zondag zijn de Groningers te gast in Amsterdam en daarom herinnerde de trainer zijn spelers nog even aan die ontmoeting.

Koeman zal in het duel tegen FC Groningen zelf wel het een en ander moeten omzetten, omdat er spelers vanwege een blessure niet bij zijn. Zo is het meespelen van Daniël de Ridder en Maxwell nog twijfelachtig, maar zal zeker Zdenek Grygera de wedstrijd vanaf de tribune moeten volgen. De Tsjech heeft last van een rugblessure en kwam woensdag ook niet in actie met zijn land. Daarom zal Koeman Hatem Trabelsi of Nigel de Jong als rechtsachter neerzetten. ,,We hebben de oude Hatem Trabelsi van voor zijn blessure nog niet gezien sinds hij terug is", geeft Koeman wellicht een voorschot op zijn keuze. ,,Ik denk dat er bij hem andere dingen spelen, dat zie ik aan hem."

Tevens zegt Koeman het niet na te laten jonge spelers naar het EK te helpen. ,,Als dat kan door ze te laten spelen, zal ik het doen. Maar door het EK en omdat het zo'n lang seizoen is, kan het ook zijn dat ik jonge spelers in bescherming neem. Normaal gesproken kan het voor ons wat het kampioenschap betreft niet fout gaan. Dat is een reden om af te wijken van de normale opstelling. Als ik ze extra rust kan geven zal ik dat ook doen. Of in het geval van De Jong door hem te laten spelen. Het EK is heel goed voor de ontwikkeling van jonge spelers. Als ik signalen krijg dat Maarten Stekelenburg ook mee zou gaan als hij bij Ajax keept, is dat een reden om hem nog wat wedstrijden te laten keepen. Ook al had ik met Bogdan Lobont mijn keus als eerste keeper al gemaakt."

Het Europees Kampioenschap is eveneens een goede motivatie voor de spelers om zich in de laatste wedstrijden van de competitie te laten zien. ,,Want een basisplaats bij je land verdien je bij je club", weet de 78-voudig international. ,,Daarom moeten we goed doorgaan. Nu, maar ook als we kampioen zijn. Zondag vraag ik van mijn spelers een goede wedstrijd. Ik wil dat we de lijn doorzetten. Daarnaast noem ik nog even de wedstrijd Groningen - PSV van vorig seizoen toen het 0-0 werd en de bal doelloos een half uur op het middenveld werd rond geschoven. We hebben dus wel wat recht te zetten."