Menu

Koeman opent jeugdopleiding Norwich

Op de laatste dag van het trainingskamp opende Ronald Koeman het gloednieuwe sportcomplex waar de jeugd van Norwich opgeleid zal worden. De clubleiding van Norwich was zeer vereerd dat uitgerekend de trainer van Ajax, beroemd om zijn jeugdopleiding, de officiële opening op zich nam.

Sammy Morgan, hoofd opleidingen van Norwich, was blij dat uitgerekend Ronald Koeman op dit moment trainer van Ajax is en daarom de opening verrichtte. In de tijd dat Koeman op het punt stond zijn voetbalcarrière te beginnen, speelde Mr. Morgan in het eerste van FC Groningen. De twee begroetten elkaar dan ook uiterst hartelijk. Koeman herinnert zich Morgan als een spits die overal door heen liep en niet vies was van overtredingen. Morgan op zijn beurt, herinnerde zich Koeman als een klein ventje zonder enkele ervaring. Hoe anders was dat op zaterdagmorgen op het nieuwe complex van de Engelse voetbalclub.

Na een officieel woordje van Morgan en de foto´s met het jongste jeugdteam van Norwich, was het de beurt aan Koeman de plaquette op het terrein te onthullen. De club had speciaal voor de zaterdagochtend gekozen voor de officiële opening, omdat er dan veel bedrijvigheid is van allerlei teams. ,,Het is tenslotte een werkplek voor onze jeugd”, benadrukte Morgan.

Met het verwijderen van het doek over de plaquette, was het complex officieel geopend. Koeman sprak nog enkele woorden tot de aanwezigen. Hij benadrukte het belang van een goede jeugdopleiding. Het complex, dat beschikt over een indoor veld van 80% de grootte van een voetbalveld, biedt de mogelijkheid aan de jeugdteams om onder alle mogelijke weersomstandigheden te kunnen blijven trainen. ,,Een vereiste voor kinderen die alles nog moeten leren”, liet Koeman weten.

Op dezelfde tijd als de opening, werkten de vier geblesseerden hun laatste training van het kamp af. Witscghe, Van Halst, Pienaar en Boukhari mochten niet, zoals de spelers die wel fit zijn, uitslapen. De geblesseerde spelers genieten nu eenmaal niet dezelfde privileges als de voetballers die wel speelklaar zijn. Lobont was er overigens niet bij, de Roemeen heeft last van zijn schouder. Waarschijnlijk zal de blessure hem niet beletten te keepen, hoewel het waarschijnlijk is dat Stekelenburg zijn plaats in het doel tegen Norwich zal innemen.

Bij terugkomst in het hotel, verwelkomde Mido zijn teamgenoten met een pianospel. Hoewel het niet slecht klonk, is het maar goed dat de spits van voetballen zijn beroep heeft gemaakt.klonk,