Menu
Koeman opgelucht na gesprek met beleidsbepalers

Koeman opgelucht na gesprek met beleidsbepalers

Ronald Koeman is opgelucht na het gesprek dat op zijn initiatief is gevoerd met de beleidsbepalers van Ajax. De trainer vond dat zijn spelersgroep kwalitatief niet in staat is de doelstellingen van de directie en het bestuur te halen. De doelstelling is daarop bijgesteld naar overwinteren op Europees niveau.

De trainer was uiteraard zwaar teleurgesteld na de 4-0 nederlaag tegen Bayern München. ,,Na dat duel is door mij iets naar buiten gebracht, waarvan je je kan afvragen of dat op de goede manier is gebeurd. Ik heb donderdag de tijd gehad om na te denken en mijn mening is niet veranderd. Dit gesprek heeft de onvrede weg gehaald."

Van opstappen wilde Koeman niets weten. ,,Dat heb ik niet overwogen en zal ik ook niet snel doen. Ik vind dat de weg van de minste weerstand. Ik kan niet zeggen dat ik hier nog twee jaar zal zitten, maar dat is logisch. Ik verwijt mezelf niets na de 4-0. Ook niet dat we zonder linksbuiten speelde. Daar stond ik achter en zou ik zo weer doen. Twee jaar geleden kregen we nog lovende kritiek over de manier waarop we ons aanpasten en nu is het precies andersom. Het enige dat ik misschien af en toe anders had kunnen doen is de manier waarop ik spelers benader. De een heeft een schouderklopje nodig, de ander iets anders. Misschien had ik bij sommige spelers een andere benadering moeten toepassen. Maar het blijft een feit dat ik vind dat je vertrouwen moet verdienen door goed te voetballen! Wel denk ik dat de spelers en ik nog steeds op één lijn zitten."

Volgende week krijgt Koeman nog meer tijd om na te denken, want dan is het merendeel van selectie op stap voor interlands. ,,Ik ben nu in ieder geval opgelucht dat het is besproken en daar ging het om."