Menu

Koeman: 'Oppassen voor standaardsituaties'

Ronald Koeman was zaterdagavond aandachtig toeschouwer toen Heerenveen stuntte tegen landskampioen PSV. De trainer van Ajax zag vooral dat de thuisploeg erg sterk is in standaardsituaties. ,,Dus moeten we zorgen dat we geen corners of onnodige vrije trappen weg gaan geven."

Koeman was niet ondersteboven van de verrichtingen van Heerenveen tegen PSV, al kwam de overwinning van de Friezen Ajax heel erg goed uit. ,,Natuurlijk is Heerenveen geen makkelijke uitwedstrijd, maar ik kan ook niet wakker van ze liggen. We hebben vorig seizoen een goed resultaat geboekt bij Heerenveen en dat moet nu weer kunnen. Het zag er zaterdag ook niet naar uit dat Heerenveen van PSV zou winnen."

,,Zij halen veel uit standaardsituaties, spelen meer countervoetbal dan gewoon voetbal. Wij trainen ook op standaardsituaties en scoorden daar zondag uit. Maar op zich moeten we daar meer uithalen. We trainen dat zonder verdedigers, want ik ben van mening dat als de bal goed gegeven wordt en de looplijn van de inkomende speler is goed, dan is het niet te verdedigen. Heerenveen neemt bij corners veel spelers mee naar voren. Daar vrezen we voor. Daarom moeten we geen corners en geen onnodige vrije trappen weggeven. Voor de rest van het spel van Heerenveen hebben we wel een oplossing, denk ik."

De trainer kan ten opzichte van de selectie van afgelopen zondag niet beschikken over Tom Soetaers. De Belg heeft nog last van zijn voet en krijgt rust. Anthony Obodai neemt zijn plaats in de selectie over. Rafael van der Vaart is nog niet voldoende hersteld van zijn liesblessure.

Met Zlatan Ibrahimovic gaat het de goede kant op. ,,Zijn herstel loopt volgens planning", vertelde Koeman. ,,Als alles goed blijft gaan, zal hij aan het begin van volgende week bij de groep trainen. Hoe lang hij dan nodig heeft om een wedstrijd te spelen, weet ik niet. Maar bij ons is de regel ook dat als je er zo lang bent uitgeweest dat je eerst in Jong Ajax speelt."