Menu

Koeman optimistisch over eigen elftal

Ronald Koeman noemt het niet meer dan logisch dat zijn collega Felix Magath woensdagavond voor de winst gaat in Amsterdam. Zelf doet hij dat ook, ondertussen op de hoogte blijvend van de ontwikkelingen in Tel Aviv. ,,En als de situatie daar er om vraagt, zullen we de slotfase nóg aanvallender gaan spelen."

Dat belooft wat voor de slotwedstrijd van Ajax in de UEFA Champions League dit seizoen. Een Bayern München dat wil winnen en een Ajax dat de zure smaak van deze groepsduels zal willen wegspoelen met een spetterend duel in eigen huis. En ook onderling heeft Ajax nog wel iets recht te zetten tegen de Duitse koploper. ,,Daar hebben we in balbezit niet goed gespeeld en niet goed verdedigd. Sinds die tijd is Bayern München als elftal gegroeid en ik heb van Tonny Bruins Slot begrepen dat zij dit weekeinde aanvallend hebben gespeeld", onderwees Koeman zijn toehoorders. ,,Ook hun middenvelders Ballack en Frings kwamen voor de goal. Dat kunnen ze goed belopen. Voetballend is het een aardig team, maar dat ze die drang naar voren hebben, vind ik de grootste kwaliteit van Bayern."

Leven er bij Ajax revanchegevoelens voor het duel, was dan ook de vraag. ,,Het speelt meer een rol dat we plaatsing voor de UEFA Cup in eigen hand willen houden. In Duitsland hebben we een aardige tik gekregen en het duurde even voordat we daar weer bovenop waren. Het zal morgen moeilijk worden, maar we moeten zeker niet gaan spelen op het resultaat van Maccabi Tel-Aviv tegen Juventus. Bayern zal zijn plicht doen en dat verwacht ik van Juventus ook. Ik heb begrepen dat ze met hun sterkste groep zijn afgereisd. Misschien gokken ze wel weer op 0-1, dat zou dan de zesde keer zijn. Ik ga uit van hun professionaliteit en dat ze voor de winst zullen gaan."

Hoe de trainer de Zuid-Duitsers denkt te bestrijden heeft hij wel zo'n beetje in het hoofd zitten. ,,We hebben de afgelopen dagen op een aantal dingen getraind en morgen hebben we de hele dag nog. Ik ben optimistisch over de wedstrijd van morgen. De laatste periode zijn we wat vaster en hebben ook een aardige serie resultaten geboekt."

Hoewel Koeman dus niet op het resultaat van de wedstrijd in Tel Aviv wil spelen, zal hij wel op de hoogte worden gehouden van de verrichtingen aldaar. ,,Als het in de laatste fase dan noodzakelijk mocht zijn, dan kunnen we nog aanvallender gaan spelen. Het team dat morgen speelt, acht ik zeker in staat te winnen van Bayern. Wij moeten ten opzichte van hen het middenveld in handen krijgen. Dan heb je behalve creativiteit ook loopvermogen nodig."

Als Ajax zelf verliest, maar Juventus wint 'gewoon' van Maccabi dan is Ajax met drie puntjes verzekerd van Europees overwinteren in het UEFA-Cuptoernooi. ,,Dan ben ik blij dat we de doelstelling hebben gehaald, maar voel ik toch pijn over hoe we gespeeld hebben met name in München en in Tel Aviv. Dit seizoen en ook vorig seizoen maakte duidelijk dat we meer in de UEFA Cup thuishoren. Veel clubs in de Champions League zijn duidelijk verder dan wij", besloot de trainer realistisch. Ajax is met dezelfde groep als afgelopen weekeinde in trainingskamp gegaan.