Menu

Koeman: Rosenborg moeilijker dan Inter

Met een zwaar gehavende ploeg moet Ajax naar Trondheim afreizen voor het duel tegen Rosenborg. Litmanen blijft thuis, O'Brien redt het niet en over Chivu bestaan grote twijfels. Zijn stand-in Johnny Heitinga is voor minstens een half jaar uit de roulatie.

Negentien of twintig spelers stappen dinsdagochtend in het vliegtuig richting Noorwegen. ,,Het enige twijfelgeval van die twintig spelers is Cristian Chivu. Hij gaat eerder niet, dan wel mee. We wachten morgen af, maar dan moet hij wel veel vooruitgang hebben geboekt. Vanmorgen kon hij amper lopen. En Rosenborg speelt op zo'n manier dat je het niet redt met een ribblessure." Koeman haalt geen speler van het tweede elftal erbij.

De thuisblijvers zijn: Lobont, Stekelenburg, Heitinga, O'Brien, Litmanen, Van der Vaart en Boukhari.

De overigen moeten behoorlijk aan de bak tegen de Noorse kampioen, verwacht Koeman. ,,Ik schat Rosenborg hoger in dan Inter. Het wordt zwaarder. Rosenborg is aanvallender dan Inter, maar dat is niet zo moeilijk. Ze hebben kracht, beweging, snelheid en zijn erg goed in standaardsituaties. Daar moeten we heel attent in zijn. We moeten ook vooral niet meegaan in hun spel. Doen we dat wel, dan verliezen we het. We moeten zorgen dat we niet in duels komen en dat we zo weinig mogelijk vrije trappen en corners tegen krijgen."

,,Dat Rosenborg een pak slaag kreeg van Lyon, zie ik voor deze wedstrijd als een voordeel voor hun. Ze willen wat laten zien aan het thuispubliek. Daar ligt ook hun kracht. Ik heb respect voor de ploeg zoals ze tegen Inter speelden. Hun fysieke kwaliteit is groot."

Hoe Koeman Rosenborg gaat bestrijden, weet hij nog niet. ,,Ik weet niet of ik nu wel 4-4-2 ga spelen. Ik leef van wedstrijd naar wedstrijd. Omdat we gisteravond nog met zoveel blessures zaten, ben ik er nog niet aan toegekomen. Vandaag en morgen gaan we denken over de beste manier."